Søk i Aktiv i Oslo

Landhockey har innvandret til Norge

Landhockyen har kommet til Norge, og er i ferd med å bli en populær idrett. Landhockey er en idrett som har innvandret til Norge fra India og som beriker det norske samfunn og er med på å gjøre oss mer internasjonale her i landet. Sporten kalles også innebandy av mange.

Hockey er en gammel sport, som kan spore sine røtter tilbake til Persia og det Gamle Hellas. Det finnes bilder av idretten på gamle kunstverk og Aztekerne i Mexico hadde også sine køllespill.

Moderne landhockey ble utviklet av cricketspillere i England i 1870-årene Idretten ble raskt populær i de britiske koloniene, særlig i India. Landhockey ble olympisk idrett for menn allerede i 1908. Landhockey ble også tidlig populært for kvinner. Idretten passet godt til den tidens krav til kvinneidealet, da kontaktidrett ikke sømmet seg for kvinner. Landhockey er fortsatt den lagidretten i verden som har flest kvinnelige spillere.

Alt spill med køller kan være farlig, de ulike kølleidrettene har valgt ulike måter å minske faren på. I ishockey og bandy utstyres spilleren med hjelmer og beskyttelse, i innebandy er både køllene og ballene svært lette i landhockey er problemet løst ved svært strenge regler angående kroppskontakt, føring av køller og spilling av høye baller.

Finn landhockeyklubber og innebandyklubber i Oslo og Akershus her.