Søk i Aktiv i Oslo

Kitesurfing, kiteboarding eller kiting

Klart du kan surfe med drage uten brett!

Du kan også bruke snowboard, men da heter det kiteskiing.

Til kitesurfing eller dragesurfing brukes noe som heter Tractiondrager. De ble utviklet for å brukes sammen med surfebrettet på vannet. Med et spesiallaget surfebrett er dragesurfing blitt et spennende alternativ til brettseiling.

Luftige svev over vannet
Tractiondragene trenger mindre vind enn et seil og selv på flatt vann kan du gjøre luftige svev og hopp på opptil 10 meter. Du kan også bodysurfe med dragen og en trapes på vannet, og gjøre luftige svev uten brett.

Denne spennende nye dragen kan også brukes andre steder enn på vannet.Den kan brukes til å trekke en liten vogn på et stort åpent område, dette kalles for buggying. Dessuten kan dragen også brukes til å få fart på både ski og snowboard.

Se egen side om kiteskiing

Har du ikke prøvd kitesurfing, anbefales det på det sterkeste at du går på kurs før du kaster deg ut i bølgene med drage. Oslo Kitesurfingklubb har utviklet retningslinjer for kitesurfing. Disse anbefaler vi deg å ta en titt på.

Nyttig og artig sak
På et nettested som heter Wind Ping kan du skjekke hvordan vinden er i akkurat det området du har tenkt deg ut for å surfe. Sjekk for eksempel vinden i indre Oslofjord.

Sveve høyere over vannet?
Se vår side om parasailing