hva-skjer-i-oslo-barn

Hva skjer for barn i Oslo og Akerhus?

Oslo og Akershus har et hav av aktiviteter og tilbud for barn og unge. Aktiviteter som foreldre, tanter, onkler, besteforeldre og venner kan være med på. Her finner du en rekke tilbud både innen sport, underholdning, forestillinger og verksted der barna kan få utfoldet sin kreativitet og finne andre barn de kan bli kjent med.

Her finner du aktiviteter for barn mellom 0 og 15 år, og også arrangement som kan passe deg som forelder.

Stor utvalg av aktiviteter i byen

Noe er gratis, noe må det kjøpes billett til. På denne siden skal du kunne få et stort utvalg og variert slik at du kan oppdage byen sammen med barnet eller barnebarna dine.

Arrangerer du spennende ting for barn og barnefamilier? Registrer ditt arrangement Gratis i Hva skjer – Kulturkalenderen for Oslo og Akershus

Skal du arrangere barnebursdag og trenger tips? Sjekk denne oversikt over barnebursdag i Oslo.

Arrangementer

 • torsdag

  Spennende mysteriespill i påsken

  Escape Hunt Oslo inviterer til å teste sine Escape rom i påsken med Familierabatt på 20% for 4+ spillere hver dag hele påsken!
  Escape Hunt Oslo
 • torsdag
  11:00

  Sommer på Kistefos

  I juli holder Kistefos åpent HVER dag fra 11.00– 17.00. Kistefos er et sted for HELE familien. Et perfekt utfluktsmål. Gratis for barn opp til 16 år.
  Kistefos
 • torsdag
  11:00

  Sommeraktiviteter på Teknisk museum

  Teknisk museum holder ferieåpent med aktivitetsprogram hver dag i hele sommer!
  Teknisk museum
 • torsdag
  13:00

  Mio, min Mio

  Nittedal Teater inviterer publikum til sommeren eventyr på Skyet Gård! I år sette Nittedal Teater opp den kjente og kjære historien om Mio, min Mio.
  Skyset Gård
 • torsdag
  13:00

  Corpus

  CORPUS er en figurteater-forestilling for barn om det å nesten dø, om å være helt på grensen. En nær døden opplevelse som også blir en nær livet opplevelse.
  Sentralen
 • torsdag
  17:30

  Sommerteatret: Jakten på Nyresteinen

  I denne spektakulære forestillingen får publikum bli med på en fantastisk reise kroppen rundt, til lattersentralen, tårekanalen og hjertets innerste kammer. Fra 4 år og oppover.
  Frognerparken
 • søndag
  11:30

  Familieverksted

  Bli med på familieverksted hver søndag på Astrup Fearnley Museet! Verkstedet er drop-in og består av spennende oppgaver både store og små kan gjøre sammen.
  Astrup Fearnley Museet
 • mandag
  11:00

  Babydans på Sentralen

  Babydans er et tilbud til foreldre med små barn mellom 4-12 mnd, primært rettet mot foreldre i fødselspermisjon. Hver mandag på Sentralen klokken 11.00.
  Sentralen
 • tirsdag
  13:00

  Minispretten

  Rush Trampolinepark har minisprett for de aller minste 0-6 år hver tirsdag fra 13.00-14.00. Dette er en morsomt aktivitet for alle som går hjemme i barselpermisjon.
  Rush Trampolinepark
 • tirsdag
  14:00

  Karius og Baktus

  Teater Syklus sin versjon av ”Karius og Baktus” hadde premiere i 2000, og har hver sommer siden 2001 har vist forestillingen i Teaterteltet i Frognerparken, ved Monolitten. I tillegg har forestillingen turnert i flere omganger og gjestet mange kulturhus.
  Frognerparken
 • onsdag
  11:00

  Babysang på Sentralen

  Bli med på til babysang på Sentralen. Kom og lær nye sanger, møt andre med barn og syng med den stemmen du har. Hver onsdag klokken 11.00
  Sentralen
 • søndag
  08:00

  Kultur sommerleir 10-15 år

  KUL:TUR sommerleir har en helt unik sommerleir for barn mellom 10 og 15 år. Her har de sommerkurs for barn skuespill, dans, musikk og instrumenter. Ettermiddagene blir det bading, volleyball, grilling og lek.
  Kultur Sommerleir
 • mandag
  10:00

  Minichef camp uke 32

  KAs Minichef Camp er et tilbud for skolebarn i alderen 9-12 år som foregår i uke 26 og 32. Her får barna lære å tilberede sunne og gode retter som de enkelt kan lage alene etter skoletid.
  Kulinarisk Akademi - Mathallen
 • lørdag
  11:00

  Steinhoggerfestivalen på Grorud

  Steinhoggerfestivalen på Grorud arrangeres for fjerde gang, 9. til 11. august 2019. 20 steinhoggere fra mange land kommer sammen for å hogge ut hver sin skulptur av en steinblokk, med bare håndverktøy, på tre dager.
  Steinhoggerfestivalen
 • lørdag
  12:00

  Sensommertur i Nordre Øyeren naturreservat med SNO

  Bli med på en flott oppdagelsesferd i vakker natur sammen med naturveileder og økolog Mari fra besøkssenteret og naturoppsyn Lars Tore Ruud
  Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren
 • mandag
  08:30

  Surfcamp – sommerleir for barn!

  SurfCamp arrangeres alltid første og siste uken i skoleferien på Hvalstrand Bad i Asker for barn 7-15 år. I 2019 arrangeres leiren uke 26 og uke 33.
  Surfcamp Asker
 • lørdag

  Kulinarisk Takeover i Mathallen

  Hold av dagene 17-18 august hvis du er lysten på masse deilig mat og gode tips. Da tar nemlig Kulinarisk Akademi over Mathallen. Det blir smaking av drikke og mat, og lynkurs og underholdende kokkelering.
  Kulinarisk Akademi - Mathallen
 • mandag
  16:30

  Oppstart Norsk Ballettinstitutt, avd. Lillestrøm

  Norsk Ballettinstitutt, avd. Lillestrøm, begynner høstens semester i uke 34 (19.-24. august). Og i uke 35 feirer de dette med VENNEUKE hele uken på alle danseklassene.
  Norsk Ballettinstitutt avd. Lillestrøm
 • mandag
  16:30

  Åpent hus på Norsk Ballettinstitutt, avd. Lørenskog

  Norsk Ballettinstitutt, avd. Lørenskog, begynner høstens semester i uke 34 (19.-24. august). Og dette feires med ÅPENT HUS/VENNEUKE hele denne uka på alle danseklassene.
  Norsk Ballettinstitutt avd. Lørenskog
 • fredag
  16:00

  Utekino: Annie i Sofienbergparken

  Ta med hele familien til Sofienbergparken på fredag 23 august. Da vises Annie på storskjerm i Sofienbergparken!
  Sofienbergparken
 • lørdag
  12:00

  Mellom jungel og hav

  Teaterforestilling for barn En førstereis lengter til sjøs. Å se verden, seile i stormer og oppleve kjærligheten, akkurat som i eventyrene, er er drøm. Og ikke minst å møte apen, den legendariske Sally Jones.
  Norsk Maritimt Museum
 • mandag
  16:30

  Åpent hus på Norsk Ballettinstitutt, avd. Oslo

  Norsk Ballettinstitutt avd. Oslo, begynner høstens semester i uke 35 (26.-31. august). Og feirer dette med ÅPENT HUS/VENNEUKE hele denne uken på alle danseklassene.
  Norsk Ballettinstitutt, Marjostuen
 • onsdag

  Jungelboken

  Bli med inn i en magisk og frodig jungel for hele familien!
  Riksteateret i Oslo
 • mandag
  10:00

  Minichef Camp uke 40

  KAs Minichef Camp er et tilbud for skolebarn i alderen 9-12 år som foregår i uke 40. Her får barna lære å tilberede sunne og gode retter som de enkelt kan lage alene etter skoletid.