hva-skjer-i-oslo-barn

Hva skjer for barn i Oslo og Akerhus?

Oslo og Akershus har et hav av aktiviteter og tilbud for barn og unge. Aktiviteter som foreldre, tanter, onkler, besteforeldre og venner kan være med på. Her finner du en rekke tilbud både innen sport, underholdning, forestillinger og verksted der barna kan få utfoldet sin kreativitet og finne andre barn de kan bli kjent med.

Her finner du aktiviteter for barn mellom 0 og 15 år, og også arrangement som kan passe deg som forelder.

Stor utvalg av aktiviteter i byen

Noe er gratis, noe må det kjøpes billett til. På denne siden skal du kunne få et stort utvalg og variert slik at du kan oppdage byen sammen med barnet eller barnebarna dine.

Arrangerer du spennende ting for barn og barnefamilier? Registrer ditt arrangement Gratis i Hva skjer – Kulturkalenderen for Oslo og Akershus

Skal du arrangere barnebursdag og trenger tips? Sjekk denne oversikt over barnebursdag i Oslo.

Arrangementer

 • fredag

  Oslo-Filharmonien: Musikkfabrikken

  Bli med til Musikkfabrikken – en konsertforestilling for hele familien med dans, animasjonsfilm og fargesprakende orkestermusikk!
 • fredag
  18:00

  Detektiv Dorotea og det mystiske frøet

  I et livlig og engasjerende univers får barna selv være detektiver og hjelpe Dorotea, barnas egen detektiv!
 • lørdag

  Kommunikasjon og livsmestring

  Denne lørdagen kan du kan du prøve teknologi som øyestyring, bryterstyring og grafisk tegnstøtte på Teknisk museum i Oslo.
 • lørdag
  12:00

  Barnas aller beste gresskarfest!

  Endelig åpen gård igjen på Geitmyra! Lørdag 30.oktober kl. 12-15 åpner de tunet og inviterer til Barnas aller beste gresskarfest.
 • lørdag
  12:00

  Halloween-verksted på Nordstrand Kulturarena

  KunstKALL, Relove og Nordstrand Kulturarena inviterer til skummelt monsterverksted for hele familien lørdag 30. oktober. De har plass til 20 deltakere av gangen. Kom når det passer mellom klokka 12.00 og 16.00
 • lørdag
  14:00

  Knerten og Lillebror

  égal teater presenterer teaterforestillingen om:Knerten og Lillebror inspirert av Anne-Cath. Vestlys fantastiske fortellinger. Møt Lillebror og, Norges mest populære trepinne, Knerten i levende live, og bli med på et eventyr fylt med spenning, dramatikk og humor.
 • lørdag
  19:30

  Harry Potter og Ildbegeret

  Mens du ser Harry Potter og Ildbegeret™ på det store filmlerretet, vil et symfoniorkester framføre hver eneste tone fra filmen. En annerledes og storslått måte å oppleve J. K. Rowlings magiske univers på.
 • søndag
  12:00

  Say Something med H2dance og Aspirantkoret i Det Norske Jentekor

  Forestillingen er interaktiv i den forstand at koret blander seg med publikum, deler seg opp i grupper og kaster om seg med sang og lyder.
 • torsdag

  Bli sjarmert i senk med Snøfall

  Snøfall! Måk plass i julekalenderen! Denne nydelige julemusikalen er en familieforestilling; det beste som har skjedd førjulstid og julestemning siden Blåfjell og Jul i Skomakergata.
 • torsdag
  15:30

  En julenattsdrøm – Nationaltheatret

  Gled deg til en splitter ny musikalsk familieforestilling – fylt av teatermagi, varme, kjærlighet og moro.
  Oslo Nye Teater
 • lørdag
  16:15

  Helgeworkshop med 6-8 åringer

  Hit inviteres 6-10 åringer som vil være med på å skape, danse, synge, oppleve magi, action, fordype seg noe teaterfaglig, utfordre og bli utfordret og samtidig ha det gøy.
 • søndag
  14:00

  Trollenes jul av Elsa Beskow

  Til glede for nysgjerrige og forventningsfulle barn som venter og gleder seg til en jul som blir en viktigere høytid enn på lenge i 2021.
 • søndag
  11:00

  Nisseklatring i parken til Høy og Lavt i Lillestrøm

  I slutten av november arrangeres det Nisseklatring i parken til Høyt og Lavt i Lillestrøm, 30 min. nord for Oslo S. Med over 20 løyper i forskjellig vanskelighetsgrad og hele 41 zip-liner er det mye moro for både liten og stor.
 • lørdag
  12:00

  Barnas lørdag: Julegaven som ble borte

  Er du ferdig med julegavene? Er du sikker? Kom i julestemning med denne fine teaterforestillingen om perfekte gaver, tomt papir og det som virkelig betyr noe i julen.