Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

The Road to Jerusalem – Milestone Jerusalem:Oslo (m. bl.a. Terje Nordby og Svein Tindberg) hovedbilde
torsdag 

The Road to Jerusalem – Milestone Jerusalem:Oslo (m. bl.a. Terje Nordby og Svein Tindberg)

ntso

Søndag 17.november i Litteraturhuset Kjelleren går arrangementet «Milestone Jerusalem:Oslo» av stabelen.

Terje Nordby fra Mytekalenderen forteller om Jerusalem og plasserer byen i et mytisk landskap, skuespiller Svein Tindberg viser utdrag fra sin forestilling «Abrahams barn», Trond Wiger fra hip-hop/rap-gruppa Gode Ord Dør Sist spiller egne låter og kunstner Vibeke Harper forteller om prosjektet og overrekker kunstverket «Milestone Jerusalem:Oslo» i gave til Oslo kommune og staten Norge.

Det vil også vises en kort film fra Palestina inkludert et intervju med den palestinske kunstneren Khaled Hourani. Skuespiller Trond Peter Stamsø Munch binder det hele sammen som konferansier.

Gratis inngang.

Khaled Hourani er palestinsk kunstner, og tidligere direktør ved Kunstakademiet i Ramallah. I 2009 startet han kunstprosjektet “The Road to Jerusalem” i forbindelse med at Jerusalem var Arabisk Kulturhovedstad. 80 keramiske skilt ble satt opp rundt om på Vestbredden og i Gaza. Han inviterte samtidig flere kunstnere fra ulike land verden over til å delta i prosjektet.

Vibeke Harper er norsk kunstner, og representant for Norge i prosjektet. I samarbeid med et keramikk-verksted i Hebron lagde hun fire keramiske skilt høsten 2009. Siden 2010 har hun avholdt et arrangement hvert år, tidligere i Trondheim, Tromsø og Hell. “Milestone Jerusalem:Oslo” avslutter prosjektet i Norge. På tyveårsjubileet for Oslo-avtalen gir Palestina Oslo og Norge en gave.

Palestinere bosatt på Vestbredden og i Gaza nektes adgang til Jerusalem av staten Israel. Kunstprosjektet markerer at noe som geografisk sett er svært nært, allikevel kan være utenfor rekkevidde.

Jerusalem, et knutepunkt for tre verdensreligioner, tilhører oss alle. Norge er geografisk sett langt fra Jerusalem. Men det norske, røde skinnende passet gir grønt lys og adgang til de fleste andre steder i verden. Det er enklere for oss å reise omtrent 3000 km til Jerusalem enn det er for Khaled Hourani og andre palestinere å dra 15 km fra Ramallah. Bevegelsesfrihet er et privilegium nordmenn deler med svært få mennesker rundt om i verden. Kunstverket “Milestone Jerusalem:Oslo” minner oss blant annet på dette.

Vi er i denne verden sammen. Det finnes ingen “dem”, det er bare “oss”. Og det som blir gjort mot én av oss, blir gjort mot alle.


Wergelandsveien 29
0167 Oslo

Relaterte saker

Eventbilde: Filmvisning og samtale i Kreftforeningens Vitensenter
lørdag
13:00

Filmvisning og samtale i Kreftforeningens Vitensenter

Vi viser den prisbelønte kortfilmen «Det ingen snakker om» produsert og regissert av Hansine Killingmoe Såstad. Hvorfor rammes så mange av senskader uten å være forberedt på det, og hvorfor blir det ikke pratet høyt nok om?

Eventbilde: Egil Drillo Olsen – Mine kamper
søndag
15:30

Egil Drillo Olsen – Mine kamper

Egil Drillo Olsen er i vinden for tiden – nå har du sjansen til å møte ham på Hadeland Glassverk. I samtale med forfatter Alfred Fidjestøl får du høre om Egils liv og enestående karriere.

Eventbilde: Oslo Freedom Forum 2022
mandag
10:00

Oslo Freedom Forum 2022

På Oslo Freedom Forum 2022 vil du høre foredrag fra noen av verdens modigste menneskerettighetsforkjempere.