Arrangementet er fullført.

Temakveld – Svenskene kommer. hovedbilde
torsdag 
18:30

Temakveld – Svenskene kommer.

ntso

Det blir omvisning i utstillingen, foredrag om «partysvensker» og rabatterte billetter til spesialvisning av filmen «Svenskjævel» på Ringen kino kl. 20.30 samme kveld.

Om utstillingen:
Tjenare! Hur mår ni, vad kan jag erbjuda i da’? Du har mest sannsynlig møtt en blid og imøtekommende svenske som serverer deg og tenkt at hun var flink og serviceinnstilt? Men hvordan oppfatter svenskene oss nordmenn?

Arbeidsinnvandringen fra Sverige har økt radikalt utover 2000-tallet. Men er dette egentlig et nytt fenomen? Mot slutten av 1800-tallet var hver tiende arbeider svensk i fabrikkene langs Akerselva.

Tre unge svensker kommer til Arbeidermuseet. Du møter Hilding, Maria og Fawsi som forteller deg hvordan det er å være svensk i Norge i dag. Visste du at det er uforståelig for svensker at man har mais på kebaben i Oslo? Og at svenskene tror vi kaller banan for gulebøj?

I utstillingen får du også møte tre personer fra da forrige svenskebølge slo innover Kristiania/Oslo på slutten av 1800-tallet; møt Sofie, Aksel og Lars.

De avslører myten bak partysvensker og gir deg et innblikk i hvordan hardtarbeidende svensker ble og blir mottatt i det norske samfunnet.

Tid fra kl. 18.30 – 20.00

Relaterte saker

Eventbilde: Dansecamp i sommer
mandag

Dansecamp i sommer

Velkommen til DanseCamp på Kirkenær Ballettskole! Passer for danseglade og kreative barn fra 2.klasse og opp til ungdom. Uken avsluttes med forestilling!