Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Sykkel- og kanotur i Østmarka med DNT Oslo og Omegn hovedbilde
fredag 
16:30

Sykkel- og kanotur i Østmarka med DNT Oslo og Omegn

DNT Oslo og Omegn har flere hytter i Østmarka og denne helga drar de på hytte-til hyttetur og utforsker to av dem.

Fremkomstmiddel er sykkel og kano for å komme langt inn i marka og dere vil bo på hyttene Øvresaga og Bøvelstad. Dette blir en variert og spennende tur med overnatting i lavvo for de som vil.

For barn fra 6 år med voksenfølge. Barna må kunne sykle selv eller sitte i sete/vogn.
OBS! KREVER PÅMELDING

PROGRAM:

Dag 1- fredag
Oppmøte på parkeringsplassen ved Bysetermåsan 16.30. Her hilser alle på hverandre og fordeler felles utstyr. Først skal dere sykle de 3,5 kilometerne inn til hytta Øvresaga så alt utstyr må pakkes på sykkelen. Det anbefales å pakke i ryggsekk eller sykkelvesker. Dersom man har sykkeltralle er det ideelt til både barn og bagasje. Hyttene vi skal bo på er ubetjente og dere må ha med all mat selv. Denne fordeles mellom deltakerne, så sørg for at du har litt ekstra plass i sekken/veska/tralla. Dere sykler på grusvei og tar pauser ved behov. Fremme på hytta installerer alle seg og deler opp i to grupper. Den ene gruppa starter på middag, mens den andre setter opp lavvo. Det er bare 8 sengeplasser inne på hytta så 10 deltakere må sove ute. Vennligst oppgi ved påmelding om du ønsker å sove inne eller ute. Overnattingsplasser  fordeles etter beste evne. Når leiren er klar koser blir det middag. Resten av kvelden blir det leker, aktiviteter og hyttekos.

Dag 2- lørdag
Dagen starter med felles frokost ca. 9.00. Dagens mål er hytta Bøvelstad. Etter frokost pakkes lavvoen sammen og man rydder og vasker over hytta. Dere tar med utstyret, men lar syklene stå igjen. Ferden videre går i kano over Børtevanna. Turleder gir voksne og barn en innføring i padleteknikk før man pakker kanoene og padler av sted. Kanoer, årer og vester ligger på hytta. Det kan være lurt å pakke i søppelsekker eller andre vantette poser oppi sekken i tilfelle regn eller uhell. Padleturen nytes og  dere stopper underveis for å spise lunsj. Fremme på Bøvelstad fordeles sengeplasser, utforsker området og koser oss. Etter felles middag er det refleksorientering i området!

Dag 3- søndag
Dagen starter med felles frokost ca. 9.00. Etter frokost pakker dere sammen, rydder og vasker over hytta. Dere padler så tilbake til Øvresaga hvor det blir en matbit. Deretter er det opp på syklene for siste del av ferden tilbake til Bystermåsan hvor turen avsluttes. Tidspunkt for retur avhenger av gruppas padle- og sykkelferdigheter og hvor lang lunsj vi tar på Øvresaga.

Pris
830,- for voksne, 478,- for barn. Ikke-medlemstillegg 400,- for både voksen og barn. Grunnen til at medlemstillegget er det samme på både voksen og barn er at barnemedlemmer bor gratis på hyttene. Les mer om medlemskap og meld deg inn her>>

Prisen dekker turledere, leie av hytte, kanoer, aktiviteter og alle måltider.

Oppmøte
Parkeringen på Bysetermåsan fredag 16.30. Avslutning samme sted søndag.

Adkomst
Med bil: Fra E6 ved Klemetsrud følger du Enebakkveien (Rv 155) østover mot. Litt etter Krokhol golfbane svinger du til venstre inn på Bindingsveien. Etter noen hundre meter tar du til venstre på Rausjøveien. Følg denne til du kommer til parkeringen på Bysetermåsan.

Mat
Turleder handler inn felles mat til alle måltider. Lunsj vil hovedsakelig bestå av matpakke som smøres ved frokost. Det er lurt å ha med litt nøtter, rosiner eller frukt man kan ha mellom måltidene. Eventuelle matallergier må oppgis ved påmelding. Det er vannkilder (bekker) ved begge hyttene, men husk romslige drikkeflasker.

Overnatting
Overnatting skjer inne på hytter, men første natt må ca. halvparten av deltakerne sove i lavvo. Deltakerne må derfor ha med utstyr til dette og godt med klær. Til overnatting inne trenger man lakenpose/sengetrekk, dyne og pute er på hytta. Det er ikke strøm på noen av hyttene og det er utedo.

Utstyr
Alle må møte opp i turtøy. Alt utstyr skal fraktes inn på sykler så pakk fornuftig. Unngå løse poser og bagger. Pakk i ryggsekk, sykkelvesker eller i sykkelvogn. Ullundertøy og ullsokker er lurt å ha med til kvelden da det puster godt gir god varme selv om det blir fuktig. Kle deg lagvis slik at du lett kan regulere temperaturen

Ha på turtøy som er behagelig å sykle i. Husk gode sko. Du kan gjerne sykle i joggesko og skifte til kraftigere tursko på hytta
Ekstra skift
Ekstra sett ullundertøy til å sove i
Ekstra, varme klær til kvelden og natta (ullgenser, fora jakke etc)
Lue, votter og buff, de kan være kjølig i oktober
Regntøy (regnjakke og bukse)
Toalettsaker
Sovepose (denne bør være god og varm da det kan bli kaldt om natta) hvis du skal sove i lavvo
Liggeunderlag hvis du skal sove i lavvo
Sengesett/lakenpose
Vannflaske
Lommelykt eller hodelykt
Kamera
Sykkel, lappesaker
Nøtter, frukt, etc. til mellom måltidene
Annet

Første natt overnatter vi på Øvresaga hvor det er begrenset med sengeplasser. Noen må derfor sove i lavvo. Vennligst gi beskjed ved påmelding dersom du ikke ønsker å sove i lavvo. Vi fordeler etter beste evne og varsler de som skal sove ute på forhånd slik at de kan ta med nødvendig utstyr.

Kart
Turkart Østmarka 1:25000

Det lønner seg å være medlem i DNT for å delta på denne turen.

Påmelding kan gjøres her>>

Du finner turen på Facebook her>>

Relaterte saker

Eventbilde: Velkommen til babydans på Sentralen
fredag
13:00

Velkommen til babydans på Sentralen

Babydans er et tilbud til foreldre med små barn mellom 3-12 måneder, primært rettet mot foreldre i fødselspermisjon. I Babydans beveger foreldrene seg sammen med sine babyer i samspill med andre.

Eventbilde: Rush After Dark – hver fredag kveld!
fredag
20:00

Rush After Dark – hver fredag kveld!

Bli med, og opplev discostemning, glowsticks, ansiktsmaling og selvlysende trampoliner!

Eventbilde: Vestkanttorvet – Oslos eldste faste marked
lørdag
09:00

Vestkanttorvet – Oslos eldste faste marked

På Vestkanttorvet har det vært antikk- og bruktmarked hver lørdag siden 1989. Her kan du komme for de mange tilbudene, det sosiale og, ikke minst, de eksepsjonelt gode vaflene!