Arrangementet er fullført.
Veldig mange av de som er glade i sushi kjøper denne ferdig laget. Men hvorfor ikke lage den selv? Med litt grunnleggende kunnskap om råvarene er det med sushi som med annen mat; selvgjort er velgjort!
Kursholder Arne Austbø er dreven på dette. Han begynte å lage mat i 12-års alderen og har nå laget sushi i mange år i inn- og utland. Blant annet har han drevet en sushi-restaurant hjemme i sin egen leilighet!
Ris og fisk er de viktigste ingrediensene på kurset, og kursdeltagerne kommer til å lære om hva slags ris som skal brukes, hvordan denne smakssettes, og hvordan den skal vaskes og kokes riktig. Og vi skal ta frem de skarpeste knivene og skjære fisk. Hvordan fisken skjæres er faktisk viktig for hvordan vi opplever smaken av den. Ulike fisketyper og ris skal forvandles til sashimi, nigiri og maki.
Det vil bli lagd mer sushi enn vi bør spise opp selv og vi inviterer derfor én voksen pr barn til å komme og spise sammen med oss på slutten av kurskvelden. Kurset starter kl. 17.30, og de voksne kan komme for smaksprøver kl. 19.30.
Tid fra kl. 17.30 – 20.00
Kina vil bli best i verden på kunstig intelligens. Bør det skremme oss?
Teknologihistorisk torsdag: Caravelle er det første jetflyet til SAS fra 1959 – og den største museumsgjenstanden på Teknisk museum!
Hege Duckert forteller om Katti Anker Møllers kamp for alle kvinners rett til fødselshjelp, prevensjon og abort.