Søk i Aktiv i Oslo

St. Georges dag hovedbilde

St. Georges dag

St. Georges Dag
Foto: Garry Knight / Flickr.com

St. Georges dag

Dragedreperen George er Englands nasjonalhelgen og speidernes beskytter

23. april er det St. Georgs Dag. Legenden om St. George forteller at han drepte en forferdelig drage i Lilleasia med en lanse og samtidig reddet en uskyldig jomfru. St. Georg er også speidernes beskytter.

St. Georges Dag feires mange steder der St. George er skytshelgen. St. George er forsatt svært populær i England, der han er nasjonalhelgen. St. George feires også i blant annet Catalonia i Spania, Portugal, Georgia, Serbia og Bosnia. I England er St. Gerorges Dag også nasjonaldagen. Legenden om St. George forteller at han drepte en forferdelig drage i Lilleasia med en lanse og samtidig reddet en uskyldig jomfru.

St. George viste vei gjennom måten han levde på. Med fare for sitt eget liv hjalp han en hel landsby, og deretter takket han nei til belønningen de ville gi ham. Det å hjelpe andre handler ikke om betaling, men om å utgjøre en forskjell i hverdagen for noen.

Speidernes beskytter

St. Georgs dag feires også 3. april til minne om speidernes skytshelgen St. Georg. På St. Georgsdagen samles speidere over hele verden for å fornye speiderløftet.

Speidere benytter gjerne denne dagen til å tenke på hva nettopp de kan gjøre for å hjelpe andre. Og deretter gjennomfører de det. En speider er alltid hjelpsom og hensynsfull.

Sankt Georg er en av de fjorten nødhjelpere.

Les mer om merkedager i april >>

Les om nasjonaldager i hele verden her >>

Les mer om St. Georgs Gildene i Norge >>

Mer informasjon om speideren her >>

Relaterte saker

Eventbilde: Bryllupsmessen Grand Moments
søndag
11:00

Bryllupsmessen Grand Moments

Suksessen gjentas på Grand Hotel – velkommen til en søndag fylt med eksklusive utstillere, motevisninger, Afternoon Tea og masse ny inspirasjon i flotte omgivelser.

Eventbilde: Kristiania Magiske Tivolitheater – Urpremiere 2. november 2023
torsdag
18:00

Kristiania Magiske Tivolitheater – Urpremiere 2. november 2023

Julekalenderen om byens eget tivoli i Vika på tidlig 1900-tall rørte mange og fikk strålende kritikker da den ble sendt på NRK julen 2021. Nå skal publikum få oppleve det magiske tivoli-livet i levende live!

Eventbilde: Farsdag
søndag
00:00

Farsdag

På farsdagen feirer vi fedrene våre. Les alt om farsdagen her.