Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Sopptur hovedbilde
søndag 
12:00
Besøkssenter våtmark Oslo - Avdeling Østensjøvannet

Sopptur

ntso

Hvilke sopper er gode å spise, og hvilke bør du styre unna? Bli med på sopptur ledet av Norges sopp- og nyttevekstforbund og lær av en ekspert!

Soppsesongen i Norge er kort og intens. Mye tyder på at flere arter kommer tidligere enn før, men det er fortsatt SOPPtember som gjelder. Sesongen varer helt fram til frosten kommer, men det blir stadig færre arter å finne. Desto mer spennende er da de soppene som faktisk liker det kaldere været. Soppturen går i nærområdet til senteret og vi plukker med oss det vi finner, både spiselige og ikke-spiselige arter. Så gå vi etterpå gjennom fangsten på senteret, ute hvis det er fint vær, inne hvis det er dårlig, og ser på kjennetegnene. Vi håper vi kan finne noe matsopp, men garanterer ihvertfall at du skal lære noe om sopp generelt som du kan bruke neste gang du er på tur.

Turleder: Pål Karlsen (932 24 377, pal@lopta.no)

Turen starter kl. 12.30 fra Besøkssenter våtmark Oslo i Enebakkveien 278.

Senteret vil være åpent 12.00-15.00 og servere vafler/sveler og kaffe.

Arrangementet holdes på Besøkssenter våtmark Oslo, avdeling Østensjøvannet, Enebakkveien 278b.

Hver søndag ut oktober vil det være ÅPEN DAG på besøkssenteret på Bakkehavn.

Velkommen!

Les mer om arrangementer her: https://www.facebook.com/events/460052991017901

Relaterte saker

Eventbilde: Bondens marked – Kolbotn Torg
lørdag
10:00

Bondens marked – Kolbotn Torg

Bli med på Bondens Marked! Markedet er et torg der du som forbruker kan kjøpe mat direkte fra produsenten.

Eventbilde: Bli en mesterkokk med Jonatan!
lørdag
12:00

Bli en mesterkokk med Jonatan!

Jonatan Bukkøy-Tindholm Artnzen har jobbet på Maeemo, Cornelius på Holmen og Palmen Grand Hotell. På dette kurset vil han gi deg en god innføring i gastronomi og hvordan du kan imponere gjestene dine når det er din tur til å invitere til middag.

Eventbilde: Guidet ølsmaking
lørdag
17:30

Guidet ølsmaking

Lær om historie, hvordan øl lages og forskjellige øltyper, i tillegg til råvarer og servering. Det er sosialt, uhøytidelig og morsomt, og passer for alle.