Arrangementet er fullført.

Sopptur hovedbilde
søndag 
12:00
Besøkssenter våtmark Oslo - Avdeling Østensjøvannet

Sopptur

ntso

Hvilke sopper er gode å spise, og hvilke bør du styre unna? Bli med på sopptur ledet av Norges sopp- og nyttevekstforbund og lær av en ekspert!

Soppsesongen i Norge er kort og intens. Mye tyder på at flere arter kommer tidligere enn før, men det er fortsatt SOPPtember som gjelder. Sesongen varer helt fram til frosten kommer, men det blir stadig færre arter å finne. Desto mer spennende er da de soppene som faktisk liker det kaldere været. Soppturen går i nærområdet til senteret og vi plukker med oss det vi finner, både spiselige og ikke-spiselige arter. Så gå vi etterpå gjennom fangsten på senteret, ute hvis det er fint vær, inne hvis det er dårlig, og ser på kjennetegnene. Vi håper vi kan finne noe matsopp, men garanterer ihvertfall at du skal lære noe om sopp generelt som du kan bruke neste gang du er på tur.

Turleder: Pål Karlsen (932 24 377, pal@lopta.no)

Turen starter kl. 12.30 fra Besøkssenter våtmark Oslo i Enebakkveien 278.

Senteret vil være åpent 12.00-15.00 og servere vafler/sveler og kaffe.

Arrangementet holdes på Besøkssenter våtmark Oslo, avdeling Østensjøvannet, Enebakkveien 278b.

Hver søndag ut oktober vil det være ÅPEN DAG på besøkssenteret på Bakkehavn.

Velkommen!

Les mer om arrangementer her: https://www.facebook.com/events/460052991017901

Relaterte saker

Eventbilde: Kurs – Biff og bayer
fredag
17:00

Kurs – Biff og bayer

Kulinarisk Akademis kokker lærer deg hvordan du enkelt kan tilberede den perfekte biffen, samtidig som man nyter leskende øl. 

Eventbilde: Mathallens vinklubb: Sterke og søte viner
torsdag
18:00

Mathallens vinklubb: Sterke og søte viner

Julens etterdønninger: sterke og søte viner. Denne kvelden kan du lære mer om og smake på alt fra portvin til Banyuls.

Eventbilde: Kurs i street food
lørdag
13:00

Kurs i street food

Kurset er et deltagende kokkekurs der du får veiledning gjennom alle rettene og de teoretiske prinsipper om den voksende street food-trenden.