Arrangementet er fullført.

Smørefri påske på Nobels Fredssenter hovedbilde
mandag 

Smørefri påske på Nobels Fredssenter

Sen påske betyr bypåske for mange. Nobels Fredssenter har åpent alle dager kl. 10–18 i påsken, med program for store og små.

Nyt byen, og besøk museet om Nobels fredspris, hils på Fred og se den aktuelle utstillingen Omveier om mennesker på flukt, og avslutt med et besøk på Stockfleths, som nylig flyttet inn i huset på Vestbanen. Omvisning i utstillingene er inkludert i billetten og finner sted hver helg samt påskens helligdager – på engelsk kl. 14.00 og på norsk kl. 15.00.

En annerledes påsketur

Ta med barna og dra på en litt annerledes påsketur – garantert er smørefri og uten bratte bakker. Sammen med Fred & Toca Loca kan dere utforske Fredssenteret på en morsom og lærerik måte med barneløypa Fred & Toca Loca sier ifra. Alle barn har rett til å bli hørt og det er viktig å si ifra om ting som er urettferdig. Underveis får barna øvd seg på nettopp det. Barn under 16 år har alltid gratis adgang!

Utstillingen Omveier

Se den aktuelle utstillingen Omveier, som handler om mennesker på flukt. Utstillingen består av flere mindre utstillinger og installasjoner som skildrer livet på flukt på svært forskjellige måter. Gjennom fotografi og samtidskunst og med flyktningenes egne bilder og historier, kommer publikum tettere på menneskene som har måttet flykte fra Syria.

Som del av utstillingen finner du blant andre den populære utstillingen Syria er mitt eneste hjem. Det er nå syv år siden krigen i Syria brøt ut, og dessverre pågår den fremdeles. Fotografiene i utstillingen er tatt av barna selv, og i korte filmer forteller de om livet i teltleiren og om savnet av hjemlandet. Denne utstillingen har tidligere blitt vist i museets andre etasje, og på grunn av de mange og positive tilbakemeldingene har vi nå flyttet den ned til vårt største utstillingsrom, hvor den sammen med de andre utstillingene utgjør Omveier.

Hope over Fear

Fredsprisutstillingen 2016 – Hope over Fear er et sterkt portrett av president Juan Manuel Santos og det colombianske folket. Fotograf Mads Nissen har skildret et folk som er trette av krig og vold, som lengter etter fred, og bygger den dag for dag.

Det er også siste uker for kunstverket utenfor Nobels Fredssenter. Har du enda ikke stoppet opp foran Unknown Numbers på Fredsveggen har du fortsatt tid noen uker til. Få det med deg før det er for sent!

Relaterte saker

Eventbilde: Tumble in the Jungle
fredag
10:00

Tumble in the Jungle

Fart, humor og opplevelser i jungelen for barn 3-5 år.

Eventbilde: Il Tempo Gigante kommer til Hadeland Glassverk
lørdag
11:00

Il Tempo Gigante kommer til Hadeland Glassverk

Il Tempo Gigante, kjent fra filmen Flåklypa Grand Prix, kommer til Hadeland Glassverk lørdag 8. mai. Gratis inngang!

Eventbilde: Dagsrideleir i sommerferien
mandag
09:00

Dagsrideleir i sommerferien

I uke 25 arrangerer Nordmarka Rideskole sin populære dagrideleir! 5 dager med hest og moro for barn og unge fra 7-16 år.