Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Smørefri påske på Nobels Fredssenter hovedbilde
mandag 

Smørefri påske på Nobels Fredssenter

Sen påske betyr bypåske for mange. Nobels Fredssenter har åpent alle dager kl. 10–18 i påsken, med program for store og små.

Nyt byen, og besøk museet om Nobels fredspris, hils på Fred og se den aktuelle utstillingen Omveier om mennesker på flukt, og avslutt med et besøk på Stockfleths, som nylig flyttet inn i huset på Vestbanen. Omvisning i utstillingene er inkludert i billetten og finner sted hver helg samt påskens helligdager – på engelsk kl. 14.00 og på norsk kl. 15.00.

En annerledes påsketur

Ta med barna og dra på en litt annerledes påsketur – garantert er smørefri og uten bratte bakker. Sammen med Fred & Toca Loca kan dere utforske Fredssenteret på en morsom og lærerik måte med barneløypa Fred & Toca Loca sier ifra. Alle barn har rett til å bli hørt og det er viktig å si ifra om ting som er urettferdig. Underveis får barna øvd seg på nettopp det. Barn under 16 år har alltid gratis adgang!

Utstillingen Omveier

Se den aktuelle utstillingen Omveier, som handler om mennesker på flukt. Utstillingen består av flere mindre utstillinger og installasjoner som skildrer livet på flukt på svært forskjellige måter. Gjennom fotografi og samtidskunst og med flyktningenes egne bilder og historier, kommer publikum tettere på menneskene som har måttet flykte fra Syria.

Som del av utstillingen finner du blant andre den populære utstillingen Syria er mitt eneste hjem. Det er nå syv år siden krigen i Syria brøt ut, og dessverre pågår den fremdeles. Fotografiene i utstillingen er tatt av barna selv, og i korte filmer forteller de om livet i teltleiren og om savnet av hjemlandet. Denne utstillingen har tidligere blitt vist i museets andre etasje, og på grunn av de mange og positive tilbakemeldingene har vi nå flyttet den ned til vårt største utstillingsrom, hvor den sammen med de andre utstillingene utgjør Omveier.

Hope over Fear

Fredsprisutstillingen 2016 – Hope over Fear er et sterkt portrett av president Juan Manuel Santos og det colombianske folket. Fotograf Mads Nissen har skildret et folk som er trette av krig og vold, som lengter etter fred, og bygger den dag for dag.

Det er også siste uker for kunstverket utenfor Nobels Fredssenter. Har du enda ikke stoppet opp foran Unknown Numbers på Fredsveggen har du fortsatt tid noen uker til. Få det med deg før det er for sent!

Relaterte saker

Eventbilde: Novaski-onsdag på SNØ
onsdag
00:00

Novaski-onsdag på SNØ

Hver onsdag er det 50% rabatt på leie av Novaski!

Eventbilde: Friends Friday på SNØ
fredag
00:00

Friends Friday på SNØ

Hver fredag er det Friends Friday som vil si at du får 2 for 1 på SNØpass, og medlemmer kan ta med seg en venn gratis.

Eventbilde: Dissimilisfestivalen 2024
fredag
17:00

Dissimilisfestivalen 2024

Dissimilis åpner nok en gang festivalsesongen med en tradisjonsrik, hjertevarm og inkluderende byfestival.