Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Smørefri påske på Nobels Fredssenter hovedbilde
mandag 

Smørefri påske på Nobels Fredssenter

Sen påske betyr bypåske for mange. Nobels Fredssenter har åpent alle dager kl. 10–18 i påsken, med program for store og små.

Nyt byen, og besøk museet om Nobels fredspris, hils på Fred og se den aktuelle utstillingen Omveier om mennesker på flukt, og avslutt med et besøk på Stockfleths, som nylig flyttet inn i huset på Vestbanen. Omvisning i utstillingene er inkludert i billetten og finner sted hver helg samt påskens helligdager – på engelsk kl. 14.00 og på norsk kl. 15.00.

En annerledes påsketur

Ta med barna og dra på en litt annerledes påsketur – garantert er smørefri og uten bratte bakker. Sammen med Fred & Toca Loca kan dere utforske Fredssenteret på en morsom og lærerik måte med barneløypa Fred & Toca Loca sier ifra. Alle barn har rett til å bli hørt og det er viktig å si ifra om ting som er urettferdig. Underveis får barna øvd seg på nettopp det. Barn under 16 år har alltid gratis adgang!

Utstillingen Omveier

Se den aktuelle utstillingen Omveier, som handler om mennesker på flukt. Utstillingen består av flere mindre utstillinger og installasjoner som skildrer livet på flukt på svært forskjellige måter. Gjennom fotografi og samtidskunst og med flyktningenes egne bilder og historier, kommer publikum tettere på menneskene som har måttet flykte fra Syria.

Som del av utstillingen finner du blant andre den populære utstillingen Syria er mitt eneste hjem. Det er nå syv år siden krigen i Syria brøt ut, og dessverre pågår den fremdeles. Fotografiene i utstillingen er tatt av barna selv, og i korte filmer forteller de om livet i teltleiren og om savnet av hjemlandet. Denne utstillingen har tidligere blitt vist i museets andre etasje, og på grunn av de mange og positive tilbakemeldingene har vi nå flyttet den ned til vårt største utstillingsrom, hvor den sammen med de andre utstillingene utgjør Omveier.

Hope over Fear

Fredsprisutstillingen 2016 – Hope over Fear er et sterkt portrett av president Juan Manuel Santos og det colombianske folket. Fotograf Mads Nissen har skildret et folk som er trette av krig og vold, som lengter etter fred, og bygger den dag for dag.

Det er også siste uker for kunstverket utenfor Nobels Fredssenter. Har du enda ikke stoppet opp foran Unknown Numbers på Fredsveggen har du fortsatt tid noen uker til. Få det med deg før det er for sent!

Relaterte saker

Eventbilde: Babyomvisning FUZZ – Hver torsdag
torsdag
12:00

Babyomvisning FUZZ – Hver torsdag

En guidet tur i museet med voksenpåfyll for deg med barn på magen. Alt tilrettelagt for barnets behov slik at man til en hver tid kan trekke seg tilbake, uansett om det er bleieskift, mat eller gråt.

Eventbilde: BaByvandring: Funkisarkitektur med internasjonal svung
torsdag
12:00

BaByvandring: Funkisarkitektur med internasjonal svung

Bli med på trilletur og opplev tre kubiske villaer tegnet av villaarkitekt Arne Korsmo.

Eventbilde: Fra ånd til hånd – 70 år med dukketeater
torsdag
17:00

Fra ånd til hånd – 70 år med dukketeater

Velkommen til åpning av utstillingen «Fra ånd til hånd» på Teatermuseet/Bymuseet i Frognerparken. Det blir enkel servering, åpen kafé og selvfølgelig dukketeater!