Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

En smak av alpene hovedbilde
torsdag 
16:00
Vitenparken

En smak av alpene

milck cow with grazing on Switzerland Alpine mountains green grass pasture over blue sky

Torsdag 19. april kommer gutta fra Ma Poule på Mathallen i Oslo til Vitenparken på Ås. Det blir fransk dag med miniforedrag og smaking i kafeen, og matlagingskurs i MatLab.

De franske alpene har bratte fjellsider, grønne daler, blomsterenger og pittoreske småbyer, men hvordan smaker de ulike ostene som produseres der? Det kan du finne ut dersom du besøker Vitenparken torsdag 19. april.

Miniforedrag
Kl 16.00 Miniforedrag med Ma Poule.
Bli kjent med de mikroorganismene som bygger opp smaken, plantene som beites på fjellet og menneskene som fører tradisjoner videre. Foredraget holdes i Vitenparken Kafé, er gratis og åpent for alle.

Matkurs
Kl 17.00 Matlagingskurs med Ma Pule i MatLab på Vitenparken.

Her får man smake forskjellige gårdsoster og naturvin. Det blir fokus på Alpene, et området med en stor tradisjon av ost- og matlaging. Etter smaking skal du lære deg å lage en velsmakende rett med norsk fjellørret og fransk blåmuggostsaus. Dette er en tradisjonell rett fra Vercors, med en blanding av det beste av de norske og franske produktene.

Du trenger ingen alpelue eller baguette under armen for å være med. Bare nysgjerrighet og god appetitt.

Matkurset varer tre timer og koster 800,- per person. Meld deg på, det er begrenset antall plasser.

Franske retter i Vitenparken Kafé
I anledning fransk dag på Vitenparken, vil kjøkkensjef Hafsteinn Snæland la seg inspirere av de franske Alpene og serverer lunsj- og middagsretter basert på denne regionens råvarer.

Relaterte saker

Eventbilde: Gratis torsdag på Naturhistorisk museum
torsdag

Gratis torsdag på Naturhistorisk museum

Her finner du utstillinger om geologi, zoologi, og klima og klimaendringer. Dette er et besøk som passer for hele familien!

Eventbilde: Bli med på dansecamp i sommer!
fredag
11:00

Bli med på dansecamp i sommer!

Kirkenær Ballettskole har dansecamp for barn fra 1. – 7. klasse i uke 25, 26, 32 og 33. Campene gir danserne en fin mulighet til å teste ulike typer dans, og bli kjent med mange nye dansevenner.

Eventbilde: Sommerens dansecamp for ungdom
fredag
11:00

Sommerens dansecamp for ungdom

Kirkenær Ballettskole har dansecamp for barn fra 6. – 10. kl. og vgs i uke 25, 26, 32 og 33. Campene passer for deg som satser på dans, og som ønsker intensiv trening med tekniske og «danseriske» utfordringer.