Søk i Aktiv i Oslo

Seminar om Oslos boligbehov hovedbilde

Seminar om Oslos boligbehov

Seminar om Oslos boligbygging. Foto: Alf Kåre Lefdal
Foto: Alf Kåre Lefdal
 
Oslos befolkning er ventet å øke kraftig i løpet av få år. Hvor skal vi få plass til disse? Hvilke byggeløsninger kan bidra, og hvor skal boligene plasseres?
 
Er markagrensa satt for evig tid, eller er det på tide å utvide byen? Regulering og planprosesser tar tid. Det er bra vi har mulighet til at ulike parter blir hørt, men av og til fører byråkratiet til at vi ikke får bygget de prosjektene som trengs.
 
Hvor folk bor og hvor folk jobber henger tett sammen. For å komme seg mellom jobb og bolig, må det også være effektive kommunikasjoner. Dermed må en boligsatsing følges av en samferdselssatsing. Der nye byggefelt kommer opp, må det også være gode kollektivforbindelser. Dette er noen av temaene Oslo Sp er opptatt av innen boligpolitikk. Regjeringen er i gang med to stortingsmeldinger om dette temaet, en om boligpolitikk og en om byggpolitikk. Det gir Oslo Sp en god mulighet til å komme med innspill til hvordan framtidens bygg- og boligpolitikk skal se ut.
 
Benytt denne muligheten til å komme og lytte på interessante innledere og å komme med dine innspill.
 
Innledere:
Morten Edvardsen – Oslo Senterparti
Thor Eek – administrerende direktør i NBBL (Norske Boligbyggelag)
Therese Ustvedt – styreleder i Leieboerforeningen
Anja Hjelset – politisk rådgiver i Kommunal- og regionaldepartementet
 

Relaterte saker

Eventbilde: Felix Gonzalez-Torres – Mellom oppløsing og ivaretakelse
tirsdag
17:00

Felix Gonzalez-Torres – Mellom oppløsing og ivaretakelse

I dette foredraget tar Øystein Ustvedt for seg Gonzalez-Torres’ karakteristiske bruk av vanlige, hverdagslige objekter, ofte knyttet til tap og sorgarbeid, og om hvordan omgivelsene og betrakteren trekkes inn som aktive aktører i flere av hans verker.

Eventbilde: Oslo Vegetarfestivals julemarked
lørdag
11:00

Oslo Vegetarfestivals julemarked

Bli med på en nydelig førjulshelg med supergod mat, kokkekurs, foredrag, aktiviteter, julegaver, nyheter, smaksprøver, bærekraftige bedrifter, julestemning og fantastiske mennesker!

Eventbilde: Pastakurs
mandag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.