Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Rania Broud: Når rituelle praksiser møter europeisk teaterinnflytelse hovedbilde
torsdag 
09:00

Rania Broud: Når rituelle praksiser møter europeisk teaterinnflytelse

Marokkansk teater befinner seg i krysningspunktet mellom egen fortellertradisjon, det europeiske teateret og som kulturbevaring av folklore. Foredraget holdes på norsk.

PÅMELDING: Send e-post til paamelding@oslomuseum.no med emnefeltet «Dekolonialiser teaterhistorien».

På samme måte som kulturforskjellene varierer fra øst til vest, nord til sør, innad i landet – gjelder det samme for det marokkanske teateret. Men én fellesnevner finnes: Teater tas i bruk for å opplyse befolkningen. Sånn sett har marokkansk teater posisjonert seg i en treenighet: Som kulturbevaring av tradisjonelle uttrykk, som opplysningsteater og som kunstform.

Foredraget er del av seminarrekken Dekoloniser teaterhistorien! og er et samarbeid mellom Interkulturelt Museum og Teatermuseet.

Relaterte saker

Eventbilde: Kurs i mexikanske tacos
tirsdag
17:00

Kurs i mexikanske tacos

Lag taco som i Mexico! Kulinarisk Akademis kokker lærer deg hvordan du enkelt kan lage hjemmelaget taco helt fra bunnen av, uten noen ferdigprodukter.

Eventbilde: BaByvandring: Skulpturvandring i Vigelandsparken
onsdag
12:00

BaByvandring: Skulpturvandring i Vigelandsparken

Bli med på en hyggelig trilletur i vakre Vigelandsparken, og bli kjent med kunstneren og kunsten bak Norges største turistattraksjon.

Eventbilde: Opplev Vigelandsparken med guide!
onsdag
18:00

Opplev Vigelandsparken med guide!

Vel verdt et besøk, selv om man har vært der mange ganger før, for med en guide som forteller om både kjente og ukjente sider ved kunstnerens liv og arbeider, får man en helt annen opplevelse av det hele.