Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oslo Pride-åpning med alvor, latter og fest hovedbilde
fredag 

Oslo Pride-åpning med alvor, latter og fest

OsloPride16_ApningPRE_750_1

Norges største skeive festival, Oslo Pride, starter fredag 17. juni. Åpningen blir preget av latter, alvor, politiske samtaler og fest.

Oslo Pride ønsker alle som ønsker å delta velkommen til offisiell åpning fra klokken 20:00 på utestedet Elsker fredag 17. juni.

Her er det klart for åpning med «talkshow» om årets festivaltema solidaritet, med gjester som Shoaib Sultan (Mdg), Fatema Al-Musawi (frivillig i Oslo Pride), Nora Mehsen (Styreleder Skeiv Verden), Robert Biedron (Polens første åpne skeive parlamentsmedlem) og Nader Turkmani, som kom til Norge som kvoteflyktning fra Syria. Talkshowet gir ulike smakebiter fra Pride House-programmet som starter lørdag morgen.

– I «talkshowet» åpningskvelden setter vi fokus på allianser og samarbeid på tvers av minoriteter, og på mange måter kan man kalle dette et oppgjør med de som nå bruker hendelsene i Orlando til å legitimere rasisme og islamofobi. Talkshowet og samtalene her vil dreies rundt årets festivaltema “solidaritet” og er noe vi planla lenge før de grusomme hendelsen i Orlando inntraff, sier Hans Heen Sikkeland, leder av FRI Oslo og Akershus, arrangøren bak Oslo Pride.

Cloudbusting på Elsker

Etter politiske samtaler og talkshow glir åpningsarrangementet over mot kveld og fest, og det klart for stand-up med Nils-Erik Flatø. Flatø gir et humoristisk, skeivt blikk på hele festivalen og alle de ti dagene hvor regnbueflaggene vaier høyt i Oslo.

Deretter er det klart for full fest, i alle tre etasjer på Elsker.

Oslo Pride er stolte over å kunne presentere klubbkonseptet Cloudbusting, med Margaret Berger og Marie Kommisar bak DJ-spakene i 3. etasje på Elsker. Cloudbusting-konseptet, og festene med dem er legendarisk, vant Natt & Dags Trondheimspris for Årets Klubb 2012.

Denne kvelden byr Oslo Pride i tillegg på DJ Rasmus, DJ Hipp Hurra og DJ Ingebling, kjent fra Too Many Girls og Chopworld i 1. og 2. etasje på Elsker.

Den farlige flukten til Europa

Dagen etter åpningsarrangementet er så Pride House, Oslo Prides arena for workshops, debatt og politikk, i gang. Pride House arrangeres i år i Eldorado Bokhandel, og det er Amnesty International, FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetmangfold (tidligere LLH) og Skeiv Verden som står for første programpost klokken 12:00 lørdag 18. juni: “Den farlige flukten til Europa”.

John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty International i Norge leder ordet i panelsamtalen hvor internasjonale fagfolk, og aktivister med personlig erfaring som asylsøkere og flyktninger, møtes for å snakke om hvordan situasjonen er for LHBT-personer på flukt fra krig og forfølgelse. Hvordan blir blir skeive flyktningers sikkerhet og trygghet ivaretatt, er blant spørsmålene som stilles.

– Det er viktigere enn noen gang å støtte opp om skeive personers rettigheter verden over.

Den støtten kan folk vise ved å delta på debatter, foredrag og seminarer på Pride House. Den støtten kan vi vise ved å rette søkelyset mot flyktningssituasjonen og antirasisme og asylpolitikk. Den støtten kan vi vi vise ved å delta under hele Oslo Pride, avslutter Hans Heen Sikkeland og ønsker alle velkommen til åpning med fest fredag 17. juni og til Pride House fra og med lørdag 18. juni.

Les mer om arrangementet>>

Se fult program her>>

Relaterte saker

Eventbilde: Jonna Støme – Ikaros
lørdag
18:30

Jonna Støme – Ikaros

Endelig er tiden inne for at en heterofil mann fra Oslo vest, i sin nesten beste alder, kan innta scenen og snakke om det han synes er viktig. I disse skjøre og krenkbare tider er det dette Norge trenger. Det syns i hvert fall Jonna.

Eventbilde: Dinnershowet Art Pop!
lørdag
18:45

Dinnershowet Art Pop!

Wallmans lover at deres nye Dinnershow Art Pop blir en ekstraordinær opplevelse! Deres dyktige servitører og serverende artister sørger for at du og selskapet ditt får den oppmerksomheten og servicen dere fortjener gjennom hele kvelden.

Eventbilde: El Grande Duell
lørdag
21:00

El Grande Duell

Forvent deg en deilig miks av humor og teater, og konkurranseinstinkt som tar litt for stor plass.