Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

lørdag 
17:56
Gamle Logen

Oslo Operaball 2020

Vinterens store maskeradeeventyr

For 32. året på rad inviteres det til operaball i hovedstaden!

Oslo Operaball har utviklet seg til tidenes maskeradefest. Ta med deg maske og forbered deg på fantastiske konserter, magisk stemning og dans til tonene av Oslo Symfoniorkester. Er man bittelitt kulturinteressert og/eller glad i en ordentlig fest bør man altså ikke gå glipp av dette. Over halvparten av billettene er allerede solgt og de regner med å bli utsolgt i god tid før ballet.

– Det finnes nesten ikke lignende arrangementer igjen i verden, sier pressekontakt Hilde Maren Schjager og legger til: – Det nærmeste må være karnevalet i Venezia, men til en helt annen kostnad.

Oslo Operaball, eller Operaballet som det opprinnelig het, startet på 80-tallet, og har i 30 år tiltrukket seg musikk- og kulturinteresserte mennesker i alle aldre.

«Vinterens eventyr» starter med en festkonsert i Universitetets aula, fortsetter så med fakkeltog ned Karl Johans gate, før det blir maskeradeball med intimkonserter og dans til Oslo Symfoniorkester i Gamle Logen. Det forventes nærmere 600 gjester til fest i noen av Oslos mest ærverdige omgivelser, hvorav flere har reist langt.

– Vi pleier blant annet å ha et par fra New York, som oppdaget ballet tilfeldig via Google. Ellers har vi flere delegasjoner fra blant annet fra Nederland og Finland. Det er jo særlig når vi snakker med disse at vi virkelig forstår hvor unikt og flott vårt arrangementet er i verdenssammenheng. Og det de selvsagt ikke oss i styrets bragd, men takket være de fantastiske lokalitetene Oslo har å by på, samarbeid med institusjoner som Rådhuset og Domkirken (klokkespill), de dyktige musikerne, og sist men ikke minst den uformelle og entusiastiske stemningen deltagerne evner å skape på disse arrangementene. Det er blant annet gjerne trampeklapp i Aulaen allerede før konserten har begynt (som forøvrig tradisjon tro alltid starter kl 17.56, som er Mozarts fødselsår.)

Sikre deg billetter her >>

For alle

Selv om Operaballet har sitt utspring fra studentmiljøet på Blindern, hvor mange pleide å sy sine egne kjoler og tidsepoken kostymet skulle reflektere endret seg fra år til år, er det i dag billetter på TicketCo og åpent for alle som har lyst.

– Noen lager fortsatt kostymer selv, mens noen kler seg opp i store ballkjoler. Andre spiller igjen på humor. Her kan hvem som helst dukke opp, noe som også er med på å gjøre det så unikt, forteller Schjager.

Hun forteller at noen kan være bekymret for hvilke kjoler/utkledning de skal ha på seg og kanskje dropper å komme, men hun kan fortelle at her er terskelen lav.

– En helt vanlig lang kjole er også helt fint. Det har jeg selv gått for det de fleste årene. Men ett år ville jeg ha en stor kjole og da tok jeg brudekjolen og knyttet en sort strømpebukse rundt livet, sier hun og legger til:

– Så her kan man være kreativ. Det eneste vi «krever» er en slags maske. Og her er mulighetene mange!

Studentforeningen på Blindern overlot etterhvert stafettpinnen til Opera til Folket, men for åtte år siden tok altså en liten venninnegjeng over regien da ballet egentlig skulle legges ned.

– Jeg var selv på Operaballet for første gang det året, men fortsatt i sjokk over hvor flott og stort det var. Og ikke minst hvordan dette arrangementet kunne ha gått så under radaren for meg. Vi bestemte oss der og da: denne fantastiske begivenheten måtte bare noen ta ansvaret for, og det «noen» ble oss. Det er endel jobb, men vi får vår «lønn» hver gang nye gjester kommer og sier: «Wow, dette hadde jeg ikke trodd at fantes i Oslo».

Perfekt gave

Hva er vel mer spennende å gi i gave enn en opplevelse for livet? Kjøp to billetter og inviter vennen, venninnen, kjæresten med på årets mest fantastiske opplevelse! Eller start det nye året med å invitere til en uforglemmelig (første?) date. Stort mer spesielle og romantiske rammer skal man vel lete lenge etter.

Det arrangeres blant annet også dansekurs i Operaens øvingsrom (se nettsiden for info). Men det er ikke vanskeligere enn at man også bare kan kjøpe seg en maske og ta på seg en kjole/dress, og stille opp.

– Alle kan gå polonaise, og det er nok folk på dansegulvet så om deltagerne heller vil observere, konversere og delta på noen av de mange intimkonsertene er det flott for oss og antagelig mer enn nok for de fleste deltagere, sier Schjager.

– På tide å prøve du også? Fornøyd eller pengene tilbake, sier en entusiasisk pressekontakt og ler.

For mer informasjon, besøk arrangementets nettside.

Foto 1-5: Agnete Rud

Foto 6-11: Nicolas Tourrenc

Oslo Operaball 19. januar 2019

Her kommer en flott recap fra Operaballet 19. januar!! 😍 Tusen takk til The Force og Palmer Group As.

Publisert av Oslo Operaball Søndag 24. februar 2019

Relaterte saker

Eventbilde: Sunnas musikkbingo
onsdag
16:00

Sunnas musikkbingo

Klar for en fantastisk kveld fylt med moro, musikkbingo og god mat?

Eventbilde: Barcode Quiz – hver onsdag!
onsdag
17:05

Barcode Quiz – hver onsdag!

Hver onsdag er det allmenquiz på Vesper med underholdende moro for alle og enhver.

Eventbilde: Nieu quiz
onsdag
19:00

Nieu quiz

Dette er en allmennquiz som passer for alle, og det blir selvfølgelig en maratontabell som blir gående utover høsten.