Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Natur i nød – trusler mot verdens biomangfold hovedbilde
søndag 
10:00
Naturhistorisk museum

Natur i nød – trusler mot verdens biomangfold

Aldri har presset mot miljøet vært større enn nå. Samtidig har vi aldri hatt så mye kunnskap om vår avhengighet av naturen. Denne utstillingen handler om de største truslene mot jordas naturmangfold – vårt eget livsgrunnlag – og hva vi kan gjøre for å hindre naturtap.

Midlertidig utstilling i Robert Colletts hus (zoologiske utstillinger)

Bestill billetter her.

Naturen er fantastisk vakker, med sine uendelige farger og former. Vi er også helt avhengig av den. Alt vi spiser, drikker, puster og produserer kommer opprinnelig fra naturen. Vi er en del av den, uten den kan vi ikke eksistere.

Fra de rikholdige samlingene til Naturhistorisk museum har de hentet fram objekter for å illustrere de viktigste truslene mot naturmangfoldet. Du vil møte arter som står i fare for å forsvinne fordi leveområdene deres blir borte eller andre årsaker som mennesker har skyld i – som løve, elefant og pangolin. Og du vil se arter som allerede er borte for alltid, som de fascinerende huia-fuglene fra New Zealand og vår egen geirfugl. I dag kan disse kun sees i samlinger på naturhistoriske museer. Ifølge FNs naturpanel (IPBES) står én million av verdens arter i fare for å ende opp med samme skjebne.

Men selv om naturen er under sterkt press har vi blitt mye flinkere til å ta vare på den. I utstillingen presenteres også suksesshistorier, eksempler på dyrearter som har blitt reddet fra utryddelse med målrettet bevaringsarbeid. Det er håp, og vi kan gjøre mer for å ta vare på vår dyrebare natur.

Les mer her.

Relaterte saker

Eventbilde: Tilbud på klippekort hele april!
mandag
00:00

Tilbud på klippekort hele april!

Benytt deg av april-kampanjen til Drammensbadet og få 15 bade-billetter for prisen av 10!

Eventbilde: Prøv babydans på Sentralen!
mandag
13:00

Prøv babydans på Sentralen!

Babydans er et tilbud til foreldre med små barn mellom 3-12 måneder, primært rettet mot foreldre i fødselspermisjon. I Babydans beveger foreldrene seg sammen med sine babyer i samspill med andre.

Eventbilde: Nybegynner-tirsdag
tirsdag
00:00

Nybegynner-tirsdag

Er du nybegynner på ski eller snowboard? Hver tirsdag er det 30% rabatt på privattimer og 50% rabatt på skiutleie hos SNØ.