Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Natur i nød – trusler mot verdens biomangfold hovedbilde
søndag 
10:00
Naturhistorisk museum

Natur i nød – trusler mot verdens biomangfold

Aldri har presset mot miljøet vært større enn nå. Samtidig har vi aldri hatt så mye kunnskap om vår avhengighet av naturen. Denne utstillingen handler om de største truslene mot jordas naturmangfold – vårt eget livsgrunnlag – og hva vi kan gjøre for å hindre naturtap.

Midlertidig utstilling i Robert Colletts hus (zoologiske utstillinger)

Bestill billetter her.

Naturen er fantastisk vakker, med sine uendelige farger og former. Vi er også helt avhengig av den. Alt vi spiser, drikker, puster og produserer kommer opprinnelig fra naturen. Vi er en del av den, uten den kan vi ikke eksistere.

Fra de rikholdige samlingene til Naturhistorisk museum har de hentet fram objekter for å illustrere de viktigste truslene mot naturmangfoldet. Du vil møte arter som står i fare for å forsvinne fordi leveområdene deres blir borte eller andre årsaker som mennesker har skyld i – som løve, elefant og pangolin. Og du vil se arter som allerede er borte for alltid, som de fascinerende huia-fuglene fra New Zealand og vår egen geirfugl. I dag kan disse kun sees i samlinger på naturhistoriske museer. Ifølge FNs naturpanel (IPBES) står én million av verdens arter i fare for å ende opp med samme skjebne.

Men selv om naturen er under sterkt press har vi blitt mye flinkere til å ta vare på den. I utstillingen presenteres også suksesshistorier, eksempler på dyrearter som har blitt reddet fra utryddelse med målrettet bevaringsarbeid. Det er håp, og vi kan gjøre mer for å ta vare på vår dyrebare natur.

Les mer her.

Relaterte saker

Eventbilde: Yoga på fjorden
tirsdag
07:00

Yoga på fjorden

Unn deg en yogaøkt med en unik utsikt over Oslofjorden. Start dagen din på en avslappende måte og nyt en sunn frokost før resten av dagen begynner.

Eventbilde: Babyomvisning i geologiske utstillinger
tirsdag
12:30

Babyomvisning i geologiske utstillinger

Hver tirsdag er det babyomvisning på Naturhistorisk museum. Ukens babyomvisning er i geologiske utstillinger.

Eventbilde: Ravels opera «Barnet og trolldommen»
tirsdag
18:00

Ravels opera «Barnet og trolldommen»

Barnekoret med Ravels vakre, lille opera; Kan det bo magi i et barn som ikke vil gjøre leksene sine – som får raserianfall og ødelegger tingene sine?