Søk i Aktiv i Oslo

Nærlesning hovedbilde

Nærlesning

LitteraturhusetÉn fredag i måneden inviterer Litteraturhuset til nærlesning i Kjelleren. Da åpnes en bok, et tema, en litterær teori eller en støvete forfatter finnes fram fra bokhylla og man forsøker å komme nært innpå selve teksten og språket.

Fredag 25. november kl. 1800, i Kjelleren: Språk og makt: Nærlesning av Giorgio Agamben

De siste tjue årene har den italienske politiske filosofen Giorgio Agamben etablert seg som en av Europas mest sentrale filosofer. Her hjemme refererer stadig flere kritikere og litterater til ham i sin lesning av litteratur. Men hvem er han egentlig?

Maktens grunnlag ligger hos dem som har makt til å innføre unntakstilstanden og redusere våre liv til nakent liv, hevder Giorgio Agamben i sitt hovedverk Homo sacer. Verket kommer i stadig nye bind. I høst er bind II,2 av Homo sacer kommet på engelsk, The Kingdom and the Glory. Agamben viser hvordan moderne økonomi og politikk har røtter i kristendom og teologihistorie. Litteraturviter og forfatter Tom Egil Hverven ser nærmere på denne boka og andre tekster for å gi et innblikk i Agambens tanker.

Se Litteraturhusets hjemmeside for mer informasjon >>

Relaterte saker

Eventbilde: Felix Gonzalez-Torres – Mellom oppløsing og ivaretakelse
tirsdag
17:00

Felix Gonzalez-Torres – Mellom oppløsing og ivaretakelse

I dette foredraget tar Øystein Ustvedt for seg Gonzalez-Torres’ karakteristiske bruk av vanlige, hverdagslige objekter, ofte knyttet til tap og sorgarbeid, og om hvordan omgivelsene og betrakteren trekkes inn som aktive aktører i flere av hans verker.

Eventbilde: Oslo Vegetarfestivals julemarked
lørdag
11:00

Oslo Vegetarfestivals julemarked

Bli med på en nydelig førjulshelg med supergod mat, kokkekurs, foredrag, aktiviteter, julegaver, nyheter, smaksprøver, bærekraftige bedrifter, julestemning og fantastiske mennesker!

Eventbilde: Pastakurs
mandag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.