Arrangementet er fullført.

Morgendagens Designerbarn hovedbilde
mandag 
18:30

Morgendagens Designerbarn

14481969_10154767709075695_2341154385320418272_o

Hvor går grensen for hva foreldrene dine skal vite om deg før du er født?

Få med deg Geir Lippestad, Ellen Blinkenberg, Morten Magelssen og Ingrid Hardang sine refleksjoner om fosterdiagnostikk, personvern og etikk, i en spennende panelsamtale.

Arrangementet er åpent for alle og gratis. Det er satt av tid for spørsmål fra salen etter samtalen.
Les mer om arrangementet og innlederne her: https://www.menneskeverd.no/2016/09/12/morgendagens-designerbarn/

Bakgrunn for samtalen:
Denne høsten skal bioteknologiloven revideres og det offentlige ordskiftet gir signaler om en liberalisering av lovverket. Teknologi er i seg selv verken et gode eller onde, det kommer an på hva vi bruker den til. Morgendagens fosterdiagnostikk og gentesting gir oss verdifull informasjon og kunnskap, men det leder oss også inn i etiske dilemmaer der tanken om menneskeverd og likeverd blir utfordret.

I dag er flertallet i Bioteknologirådet for innføring av blodprøven som finner foster-DNA i mors blod tidlig i svangerskapet – non-invasiv prenatal testing (NIPT) til gravide kvinner over 38 år. NIPT kan avdekke om fosteret har Downs syndrom. Muligheten for etterhvert å kunne teste for alle fosterets arvelige egenskaper, fra kjønn til hår- og øyefarge, arvelige sykdommer og andre egenskaper, er ikke lenger en fjern og urealistisk tanke. Da er en samtale som drøfter dette viktig og vesentlig, for de store avgjørelsene må tas på best mulig grunnlag. Denne kvelden vil ulike innledere – politikere, leger og etikere – dele sine tanker om morgendagens fosterdiagnostikk, etikk og klok bruk av medisinsk teknologi. I en spennende panelsamtale spør vi: Hvor går grensen for hva foreldre skal vite om barnet før det er født?

Følg arrangementet på Facebook>>

Relaterte saker

Eventbilde: Biblioterapi: Julekrise!
torsdag
19:00

Biblioterapi: Julekrise!

Premiere på Biblioterapi: Hjelp, nå er det jul igjen! Men slapp av, Deichman hjelper deg å holde ut familiejula.

Eventbilde: Kurs i street food
mandag
17:00

Kurs i street food

Kurset er et deltagende kokkekurs der du får veiledning gjennom alle rettene og de teoretiske prinsipper om den voksende street food-trenden.

Eventbilde: Sushikurs med Kulinarisk Akademi
torsdag
17:00

Sushikurs med Kulinarisk Akademi

Kulinarisk Akademi lærer deg hvordan man lykkes med sushi på en inspirerende, lettfattelig og instruktiv måte.