Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Linge i 100 – Jubileumsutstilling hovedbilde
lørdag 
Norsk Maritimt Museum

Linge i 100 – Jubileumsutstilling

I anledning Jan Herman Linges 100-års jubileum i 2022, vises en spennende utstilling om den verdenskjente båtkonstruktøren på Norsk Maritimt Museum.

«Linge i 100!»  – en utstilling som viser Jan Herman Linges engasjement og betydning for fritidsbåtkulturen og seilsporten, og ikke minst hans historie som motstandsmann under krigen.

Du har kanskje hørt om Yngling, Wesling, Fjordling og Soling? Og kanskje har du vært ombord i en Windy eller en Draco? Den verdenskjente båtkonstruktøren Jan Herman Linge er konstruktøren bak flere av disse båtene.

Linge konstruerte båter i mange forskjellige størrelser og prisklasser og hans engasjement handlet mye om å bringe båt, seiling og sjøliv ut til folk flest. Jan Herman Linge var en av Europas mest anerkjente konstruktører og i verdenstoppen innen innovativ båtdesign.

Høydepunktet i utstillingen blir den fullriggede Solingen som seilte i Sydney-OL i 2000. Soling er en egen klasse og ble tatt inn tatt inn på det olympiske programmet til OL i 1972, og den var med helt frem til OL i Sydney 2000.

Les mer om utstillingen her.

Utstillingen har siste åpningsdag 17. september.

Relaterte saker

Eventbilde: Mini Cruise i Oslofjorden
fredag
14:00

Mini Cruise i Oslofjorden

Ta med hele familien på en ekte sjørøverskute! Cruiset er perfekt dersom du ønsker å få et overblikk over byens fjordliv og de idylliske øyene i indre Oslofjord.

Eventbilde: Senioromvisning på Henie Onstad Kunstsenter
tirsdag
13:00

Senioromvisning på Henie Onstad Kunstsenter

Velkommen til senioromvisning på Henie Onstad Kunstsenter den første tirsdagen i måneden!

Eventbilde: Babyomvisning på Henie Onstad Kunstsenter
onsdag
13:00

Babyomvisning på Henie Onstad Kunstsenter

Det er aldri for tidlig å starte med kunst! Henie Onstad kunstsenter inviterer til babyomvisning den første onsdagen i måneden.