Arrangementet er fullført.

Kulturnatt med utstillingsåpning på Nobels Fredssenter hovedbilde
fredag 
19:00

Kulturnatt med utstillingsåpning på Nobels Fredssenter

Fredag 15. september er det Oslo Kulturnatt og gratis adgang kl. 18.00–23.00 på Nobels Fredssenter. Der kan du få med deg åpning av en ny, spennende fotoutstilling; Shifting Boundaries.

Til åpningen kommer Rania Mustafa Ali og Anders Hammer, som står bak dokumentarfilmen Ranias flukt. Filmen om den unge, syriske kvinnens flukt fra krigen er vist på NRK og den engelske versjonen er sett av over 8 millioner mennesker etter at den ble publisert av The Guardian i begynnelsen av august i år.

– Ranias historie viser hvordan grensene rundt Europa er et brennende aktuelt tema, og vi er veldig glade for å ha henne og Anders Hammer her for å markere åpningen av Shifting Boundaries, sier Nobels Fredssenters direktør Liv Tørres.

– Utstillingen handler både om de fysiske grensene rundt Europa, og om usynlige grenser vi har inni oss og omkring oss. Forskyvningen av disse grensene er med på å forandre det Europa vi kjenner.

 

– Etter å ha risikert livet i en overfylt gummibåt ble Rania møtt med piggtrådgjerder og politimenn som skjøt med tåregass og gummikuler for å hindre flyktningene fra å komme videre. Hadde vi ikke filmet det, tror jeg mange ikke ville forstått hvor brutalt det var.

Se dokumentaren her.

Fra kl. 18.00 kan publikum møte noen av fotografene i utstillingen.

Rania Mustafa Ali og Anders Hammer foretar den offisielle åpningen av utstillingen kl. 19.00.

Klokken 20.00 samtaler Vegard Larsen med de nordiske fotografene Marie Hald, Marthe Aune Eriksen og Eivind H. Natvig. Hanne Hukkelberg og Sprutbass står for musikken.

Velkommen til Nobels Fredssenter på kulturnatt!

Ler mer her:

Foto: Marie Hald

 

Relaterte saker

Eventbilde: Life, Light and Colour på Hadeland Glassverk
lørdag
12:00

Life, Light and Colour på Hadeland Glassverk

Forbered deg på en levende symfoni av lys, farge og lyd, kombinert og forsterket for å skape det besøkende har kalt «en uforglemmelig utstilling».