Arrangementet er fullført.

Kjenn din by: Teaterslag og pipekonserter hovedbilde
tirsdag 
18:00

Kjenn din by: Teaterslag og pipekonserter

Pipekonserter, slag, interne krangler, språklige uenigheter, branner, økonomiske utfordringer og sabotasjeforsøk. Bli med på en teaterhistorisk vandring gjennom gatene i Oslo.

Fra slutten av 1700-tallet opparbeidet Oslo seg et permanent teaterliv, men det skjedde ikke helt uten konflikt.

På Christiania Theater var pipekonserter et velkjent fenomen på 1800-tallet. I byens politivedtekter ble det påpekt at høylytte meningsuttalelser på offentlige forestillinger skulle opphøre dersom et tydelig lydsignal ble gitt for tredje gang. Men det var ikke alltid loven ble fulgt, og pipekonsertene gikk over til voldsomme teaterslag. Hør historien om disse slagene, interne krangler, språklige uenigheter, branner, økonomiske utfordringer og sabotasjeforsøk; hendelser som har bidratt til å forme teaterhistorien i Oslo.

Relaterte saker

Eventbilde: Svanesjøen – Den Russiske Nasjonalballetten
mandag
19:30

Svanesjøen – Den Russiske Nasjonalballetten

Pjotr I. Tjajkovskijs nydelige musikk, medrivende dans, en eventyrlig handling samt fantastiske kostymer og scenografi venter tilskuerne og gjør denne oppførelse til en fasinerende opplevelse.

Eventbilde: Dronningimpro – SALT
tirsdag
19:00

Dronningimpro – SALT

Fire improvisatører konkurrerer om å regissere de beste improscenene – publikum avgjør om scenen er dritt, eller en dronning verdig.

Eventbilde: JERSEY BOYS på Chateau Neuf
torsdag

JERSEY BOYS på Chateau Neuf

Hold deg fast og rydd plass i kalenderen! Jersey Boys kommer til å ta Norge med storm og har Norgespremiere 27. januar 2022! «De hadde et særpreg, en attityd og et grep som ingen andre.»