Arrangementet er fullført.

Kjenn din by: Teaterslag og pipekonserter hovedbilde
tirsdag 
18:00

Kjenn din by: Teaterslag og pipekonserter

Pipekonserter, slag, interne krangler, språklige uenigheter, branner, økonomiske utfordringer og sabotasjeforsøk. Bli med på en teaterhistorisk vandring gjennom gatene i Oslo.

Fra slutten av 1700-tallet opparbeidet Oslo seg et permanent teaterliv, men det skjedde ikke helt uten konflikt.

På Christiania Theater var pipekonserter et velkjent fenomen på 1800-tallet. I byens politivedtekter ble det påpekt at høylytte meningsuttalelser på offentlige forestillinger skulle opphøre dersom et tydelig lydsignal ble gitt for tredje gang. Men det var ikke alltid loven ble fulgt, og pipekonsertene gikk over til voldsomme teaterslag. Hør historien om disse slagene, interne krangler, språklige uenigheter, branner, økonomiske utfordringer og sabotasjeforsøk; hendelser som har bidratt til å forme teaterhistorien i Oslo.

Relaterte saker

Eventbilde: Oslo Operafestival CAROLINE WETTERGREEN
torsdag
19:00

Oslo Operafestival CAROLINE WETTERGREEN

Caroline Wettergreen og Dorina Komani presenterer et utvalg av sine favoritter fra musikkhistorien. Publikum får høre lieder av blant andre Maurice Ravel og Clara Schumann, i tillegg til arier fra Leo Delibes og Vincenzo Bellini med flere.

Eventbilde: Outlaw Country – Røverstaden
fredag
20:00

Outlaw Country – Røverstaden

Norsk Americana Forum forsetter å sette fokus på americana musikkens historisk mest betydningsfulle artister og uttrykk.

Eventbilde: Ta høstferien på Teknisk museum
lørdag

Ta høstferien på Teknisk museum

På Teknisk Museum i høstferien kan dere som familie oppleve nye utstillinger med omvisninger, samt familieaktiviteter som 3D-printing, tekstilverksted, discolodding, vitenshow, livredning og museets nye kunstjakt.