Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Kambrium – da mangfoldet av liv skjøt fart hovedbilde
torsdag 

Kambrium – da mangfoldet av liv skjøt fart

Psiloceras planorbis - Foto: Cobalt123 / Flickr.com Nye fantastiske fossiler fra Kina forteller om spektakulære livsformer i urhavet for nesten 540 millioner år siden.

Jorda ble dannet for ca. 4,6 milliarder år siden. Planeten var ganske livløs lenge, men forskere har funnet fossile bakterier som er opp mot 3,5 mrd. år. Det skulle likevel gå ytterligere et par milliarder år før flercellet liv oppstod, i form av marine alger.

For rundt 600 millioner år siden opplevde jorda flere dramatiske istider. Var det disse istidene som la grunnlaget for utviklingsmessige hopp? Fossiler vi finner fra tiden etter viser i hvert fall et utrolig mangfold. De merkeligste dyrene utviklet seg, men svært få av disse overlevde lenge, og de har omtrent ingen nålevende slektninger.

Hva var det som skjedde i kambrium (tidsperioden som startet for 542 mill år siden)? Hvordan så dyrelivet i havet ut? Hvem spiste hvem, og hvor finner vi fossiler fra denne evolusjonsmessige ”eksplosjonen”, som den er blitt kalt?

Professor Hans Arne Nakrem, NHM, vil legge fram funn som belyser hvordan livet på jorda skjøt fart. Spesielt er det nye fossilfunn fra Kina som har gitt oss ny kunnskap rundt dette.

Tid og sted: 26. feb. 2012 13:00, Auditoriet, Zoologisk museum

Relaterte saker

Eventbilde: Bokbad og kulturkveld i Kreftforeningens Vitensenter med Edvard Hoem og Ine Hoem
mandag
17:00

Bokbad og kulturkveld i Kreftforeningens Vitensenter med Edvard Hoem og Ine Hoem

Velkommen til kulturkveld og et spennende møte med Edvard Hoem, som er en av våre aller fremste forfattere i dag. Hans datter, musikeren Ida Hoem, setter den riktige stemningen med sine fengende melodier og tekster som forteller triste, fine og nye historier.

Eventbilde: Mathallens vinklubb: Sommerens perler
torsdag
18:00

Mathallens vinklubb: Sommerens perler

Denne kvelden får du smake vin som passer perfekt til sommermaten. Vi smaker på ulike typer vin, fra de lette hvite til fyldige røde som står godt til kjøttet fra grillen.

Eventbilde: To generasjoner – kokkekurs
lørdag
11:00

To generasjoner – kokkekurs

To generasjoner er en super aktivitet der barn med foreldre, større søsken, besteforeldre eller en annen voksen kan leke seg litt på kjøkkenet.