Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Kaffereise på Nomaden hovedbilde
torsdag 
19:00

Kaffereise på Nomaden

ntso

Vet du egentlig hvor kaffen du drikker kommer fra eller hvordan den produseres? Har du lyst til å besøke en familiedrevet kaffegård og se hvordan kaffen brennes i et lokalt kaffebrenneri?

Kaffeguidene Pendo og Babuu fra Tanzania kommer til Nomaden for å fortelle om kaffen «Kahawa», som produseres på Mt. Meru, nord i Tanzania. Kaffen dyrkes av Aranga Coffee Group, en gruppe bestående av 28 familier som produserer kaffebønner på sine egne familiegårder i landsbyen. Kaffen kjøpes for ca. 3 ganger mer enn den normale prisen for kaffe, og brennes og pakkes i kaffefabrikken i samme landsby.

De vil fortelle deg hvordan du kan besøke kaffegårdene og se kaffeproduksjonen fra bønne til kopp. Du vil også få info om lokale besøk i landsbyen og overnatting i Nkoaranga Village på Mt. Meru.

Tanzania byr på opplevelser for de fleste. Safari i verdenskjente nasjonalparker, trekking i Kilimanjaro, Stone Town, strandferie i Zanzibar og mye mer. Kom og hør to tanzanianere snakke om sitt eget land, kaffen «Kahawa» og hvordan du kan oppleve Tanzania på best mulig måte.

De serverer selvfølgelig gratis kaffe.

Tid fra kl. 19.00 – 20.00

Relaterte saker

Eventbilde: Historisk elvevandring med guide
søndag
14:00

Historisk elvevandring med guide

Denne historiske spaserturen går hver søndag langs Akerselva for å oppleve byens varierende landskap og historie.

Eventbilde: Pastakurs
mandag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.

Eventbilde: Guidet vandring: Fra Grønland til Bjørvika
mandag
17:00

Guidet vandring: Fra Grønland til Bjørvika

Guiden forteller om de store endringene som har funnet sted på få år, og viser hvordan byen i dag blander ny og eldre bebyggelse. Denne turen kombinerer fjord og det urbane bylivet.