Arrangementet er fullført.

Kaffereise på Nomaden hovedbilde
torsdag 
19:00

Kaffereise på Nomaden

ntso

Vet du egentlig hvor kaffen du drikker kommer fra eller hvordan den produseres? Har du lyst til å besøke en familiedrevet kaffegård og se hvordan kaffen brennes i et lokalt kaffebrenneri?

Kaffeguidene Pendo og Babuu fra Tanzania kommer til Nomaden for å fortelle om kaffen «Kahawa», som produseres på Mt. Meru, nord i Tanzania. Kaffen dyrkes av Aranga Coffee Group, en gruppe bestående av 28 familier som produserer kaffebønner på sine egne familiegårder i landsbyen. Kaffen kjøpes for ca. 3 ganger mer enn den normale prisen for kaffe, og brennes og pakkes i kaffefabrikken i samme landsby.

De vil fortelle deg hvordan du kan besøke kaffegårdene og se kaffeproduksjonen fra bønne til kopp. Du vil også få info om lokale besøk i landsbyen og overnatting i Nkoaranga Village på Mt. Meru.

Tanzania byr på opplevelser for de fleste. Safari i verdenskjente nasjonalparker, trekking i Kilimanjaro, Stone Town, strandferie i Zanzibar og mye mer. Kom og hør to tanzanianere snakke om sitt eget land, kaffen «Kahawa» og hvordan du kan oppleve Tanzania på best mulig måte.

De serverer selvfølgelig gratis kaffe.

Tid fra kl. 19.00 – 20.00

Relaterte saker

Eventbilde: Musikalkurs  på Sentralen
fredag
16:00

Musikalkurs på Sentralen

Er du mellom 8- 10 år? Har du lyst til å lære teater, sang og dans? Nå har du sjansen! Om du har liten eller ingen erfaring fra før av spiller ingen rolle

Eventbilde: Rania Broud: Når rituelle praksiser møter europeisk teaterinnflytelse
torsdag
09:00

Rania Broud: Når rituelle praksiser møter europeisk teaterinnflytelse

Marokkansk teater befinner seg i krysningspunktet mellom egen fortellertradisjon, det europeiske teateret og som kulturbevaring av folklore. Foredraget holdes på norsk.

Eventbilde: Mathallens vinklubb: Cabernet Sauvignon
torsdag
18:00

Mathallens vinklubb: Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon er i dag den mest plantede druen i verden og viser ulike ansikter avhengig av hvor den dyrkes.