Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Jordopphimlesang- Urpremiere hovedbilde
torsdag 
18:00
Kanonhallen

Jordopphimlesang- Urpremiere

Et eksistensielt samtidsdrama i en oppløst verden, signert Fredrik Høyer og Mattis Herman Nyquist – i Oslos splitter nye teaterhall.

Jordopphimlesang møter vi mennesker som søker seg mot lyset i en mørk tid, en større himmel, og noen å møte ragnarok sammen med. Gjennom sine egne tanker og fortellinger leter de etter en ny forståelse av fellesskap. Kan det å utsi språket faktisk endre verden?

Jordopphimlesang er et nyskrevet stykke av dramatikeren Fredrik Høyer, som i Mattis Herman Nyquists regi bygger videre på tematikken i kultfenomenet og undergrunnsprosjektet Grønlandsūtraen fra 2016, som de sammen sto bak. Der «sūtraen» ble hyllet for sin underfundige og fortvilte tematisering av små og store bekymringer, settes en betydelig mer urolig verden under lupen i Jordopphimlesang.

Denne gangen møter vi en utvidet gjeng av skuespillere og kunstnere, som skal innvie Nationaltheatrets nye scene, nemlig Kanonhallen på Løren. Publikum inviteres inn i et pulserende lyd- og lysbilde, signert elektronikamusiker Bendik Baksaas, lysdesigner Øyvind Wangensteen, i Alva Brostens kostymedesign og med Ida Wigdel som koreograf. Sammen vil de lage en forestilling som utforsker teatrets grenser – som i en nattklubb eller en rituell samling.

Relaterte saker

Eventbilde: Only Connect Oslo 2024
lørdag
00:00

Only Connect Oslo 2024

Bli med når Only Connect Oslo inntar byen 25. – 27. april med samtidsmusikk, eksperimentell musikk og lydkunst.

Eventbilde: Bli en mesterkokk med Jonatan!
lørdag
12:00

Bli en mesterkokk med Jonatan!

Jonatan Bukkøy-Tindholm Artnzen har jobbet på Maeemo, Cornelius på Holmen og Palmen Grand Hotell. På dette kurset vil han gi deg en god innføring i gastronomi og hvordan du kan imponere gjestene dine når det er din tur til å invitere til middag.

Eventbilde: Guidet ølsmaking
lørdag
17:30

Guidet ølsmaking

Lær om historie, hvordan øl lages og forskjellige øltyper, i tillegg til råvarer og servering. Det er sosialt, uhøytidelig og morsomt, og passer for alle.