Arrangementet er fullført.

Holbergsamtalen med Stephen Greenblatt hovedbilde
torsdag 
17:00

Holbergsamtalen med Stephen Greenblatt

ntso

Møt årets Holbergprisvinner Stephen Greenblatt, John Cogan University Professor of the Humanities ved Harvard Universitet, i en uformell samtale med Jakob Lothe, professor i engelsk litteratur ved Universitetet i Oslo, og Ellen Mortensen, professor i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen.

Et langt liv med Shakespeare

I år er det 400 år siden William Shakespeare døde, og få har betydd så mye for teater og litteratur som han. I dag er det få som kjenner poeten og skuespillforfatterens liv og virke så godt som Greenblatt. Han regnes som en av samtidens fremste eksperter på Shakespeare. Hans biografi om Shakespeare «Will in the World» var på beselgerlisten til New York Times i ni uker. Derfor er denne samtalen en sjelden anledning og noe du absolutt ikke bør gå glipp av.

Greenblatt vant også i 2012 Pulitzerprisen i sakprosa i 2012 og National Book Award for boka The Swerve: How the World Became Modern. Han ble i 2016 tildelt Holbergprisen for sine bidrag til litteraturvitenskapen og gjennom en rekke akademiske utgivelser.

Samtalen vil dreie seg om renessansen og Shakespeare, og samtidig vil aktuelle tematikker bli tatt opp, som litteraturstudiers status og humanioras tilstand, sett fra et globalt perspektiv.

Arrangementet er åpent for alle interesserte og har fri adgang.

Arrangementet holdes på engelsk.

Arrangementet er en del av Holberguken som arrangeres 6-9 juni i regi av Holbergprisen. Holbergprisen er en internasjonal forskningspris som deles ut årlig for fremragende vitenskapelig arbeid innenfor fagområdene humaniora, samfunnsvitenskap, juss og teologi.

 

 

Relaterte saker

Eventbilde: Martemos teaterworkshop
søndag
16:15