Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Holbergsamtalen med Stephen Greenblatt hovedbilde
torsdag 
17:00

Holbergsamtalen med Stephen Greenblatt

ntso

Møt årets Holbergprisvinner Stephen Greenblatt, John Cogan University Professor of the Humanities ved Harvard Universitet, i en uformell samtale med Jakob Lothe, professor i engelsk litteratur ved Universitetet i Oslo, og Ellen Mortensen, professor i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen.

Et langt liv med Shakespeare

I år er det 400 år siden William Shakespeare døde, og få har betydd så mye for teater og litteratur som han. I dag er det få som kjenner poeten og skuespillforfatterens liv og virke så godt som Greenblatt. Han regnes som en av samtidens fremste eksperter på Shakespeare. Hans biografi om Shakespeare «Will in the World» var på beselgerlisten til New York Times i ni uker. Derfor er denne samtalen en sjelden anledning og noe du absolutt ikke bør gå glipp av.

Greenblatt vant også i 2012 Pulitzerprisen i sakprosa i 2012 og National Book Award for boka The Swerve: How the World Became Modern. Han ble i 2016 tildelt Holbergprisen for sine bidrag til litteraturvitenskapen og gjennom en rekke akademiske utgivelser.

Samtalen vil dreie seg om renessansen og Shakespeare, og samtidig vil aktuelle tematikker bli tatt opp, som litteraturstudiers status og humanioras tilstand, sett fra et globalt perspektiv.

Arrangementet er åpent for alle interesserte og har fri adgang.

Arrangementet holdes på engelsk.

Arrangementet er en del av Holberguken som arrangeres 6-9 juni i regi av Holbergprisen. Holbergprisen er en internasjonal forskningspris som deles ut årlig for fremragende vitenskapelig arbeid innenfor fagområdene humaniora, samfunnsvitenskap, juss og teologi.

 

 

Relaterte saker

Eventbilde: Pizzakurs på Kulinarisk Akademi
fredag
17:00

Pizzakurs på Kulinarisk Akademi

God pizza handler om den perfekte deigen, riktig teknikk og gode råvarer. Kokkene på Kulinarisk Akademi lærer deg hvordan du kan lage den optimale pizzaen.

Eventbilde: Guidet ølsmaking med ølsommelier eller sertifisert ølguide
lørdag
00:00

Guidet ølsmaking med ølsommelier eller sertifisert ølguide

Lær om historie, hvordan øl lages og forskjellige øltyper, i tillegg til råvarer og servering. Det er sosialt, uhøytidelig og morsomt, og passer for alle.

Eventbilde: Gratis omvisning i Botanisk hage
søndag
13:00

Gratis omvisning i Botanisk hage

NHMs guider tar deg med på en tur i Botanisk hage der de viser fram trær og blomster, med fokus på det som er på sitt vakreste akkurat nå. De forteller også om Botanisk hages historie.