Hvordan levde vanlige folk under okkupasjonstiden? Hvordan skaffet de seg mat, klær og andre nødvendigheter når stadig flere varer ble rasjonert eller forsvant helt?
For å få hjulene til å gå rundt ble folk tvunget til å være oppfinnsomme. Parker ble omgjort til dyrkbart land, byfolk fikk villagris, og det ble kamp om bærene i skogen. Samtidig som aviser ble sensurert og radioer inndratt, fulgte folk nøye med på hva som skjedde ute i Europa, og samholdet mellom folk økte. Historiker og ny direktør for Holocaustsenteret Guri Hjeltnes har skrevet flere bøker om norsk okkupasjonshistorie og forteller om hverdagslivet under krigen denne søndagen.
FOTO: Norges Hjemmefrontmuseum
Arrangementet er gratis.
God pizza handler om den perfekte deigen, riktig teknikk og gode råvarer. Kokkene på Kulinarisk Akademi lærer deg hvordan du kan lage den optimale pizzaen.
Bli med på gratis byvandring! Vika har en lang og innholdsrik historie, og har gått fra et slumstrøk til å bli Oslos sentrale forretningsdistrikt. Ett område der historisk og moderne arkitektur møtes.