Arrangementet er fullført.
Bli en mester med saus. Norges beste kokker lærer deg alt du behøver å vite for å lage saus som proffene.
En ekte sausekokk
Denne ettermiddagen får du en grunnleggende innføring i sausenes verden.
Her tar de for seg 6 ulike grunnsauser, både kalde og varme, slik at du kommer et skritt nærmere å bli en sausenes mester på ditt eget kjøkken.
Du lager fra bunnen av sauser som for eksempel rødvinssaus, salvie- og kremsaus, gribichesaus, eple- og smørsaus, sennespsvinaigrette og Béarnaise.
Det fokuseres på teknikken bak de ulike sausene, viktige elementer i oppbygningen av sausene, og ikke minst når og hvordan vi bruker dem.
Gjennom dette 3-timers kurset får du selv lage de ulike sausene under kyndig veiledning av Norges beste kokker.
Tid fra kl. 17.00 – 21.00
Historien om Jernverket strekker seg over 400 år tilbake i tid, og på våre vandringer får du et innblikk i hvordan det var å leve og jobbe her på Verket.
Bli med på en gratis historisk vandring med guide, turen passer for hele familien.
Sagenevandringen “To fabrikker – tusen liv” gir deg kunnskap om hverdagsliv, fabrikker og arbeidsliv og et innblikk i et unikt industriområde. Omvisning hver lørdag og søndag kl.12 og 14.