Arrangementet er fullført.

Gøy på landet – Folkemuseet i Pinsen hovedbilde
torsdag 

Gøy på landet – Folkemuseet i Pinsen

Gøy på landet hos Norsk folkemuseum i Pinsen

Norsk Folkemuseum inviterer til bondepinse med kubingo, ljåslått og ikke minst Olympiske Bondeleker der øvelser som hesteskokasting, spikerslåing og bæring av staur står på programmet.

Norsk Traktor og Motormuseum kommer også på besøk og viser frem noen svært spennende maskiner.

Olympiske Bondeleker

Bli med på Norsk Folkemuseums Olympiske Bondeleker! Her konkurreres det i utradisjonelle grener som hesteskokasting, spikerslåing og bæring av staur. Konkurransen som avsluttes med premieseremoni på Festplassen er åpen både for voksne og barn.

Barneverksted – lag blomsterpotte av avispapir

Å lage blomsterpotte av avispapir er sikkert en ny erfaring for mange barn. I Trøndelagstunet får barna muligheten til å plante et frø i en blomsterpotte de har laget helt selv. For mange blir det nok spennende å se om det lille frøet i papirblomsterpotten vokser opp og trives når de tar den med seg hjem.  

Ljåslått på enga

For voksne og skolebarn som vil lære noe nytt i pinsen anbefaler vi å bli med på ljåslått på enga mellom Telemark og Setesdalstunet. Å slå med ljå krever en helt spesiell teknikk for å gjøre arbeidet så effektivt som mulig. I pinsen viser vi hvordan. Graset som slås skal tørkes til høy ved hesjing og bakketørking om det er fint vær. Besøkende er invitert til å prøve både ljåslått og hesjing. 

Kubingo 
Mens kubingo tidligere har blitt arrangert med kun en ku, øker vi i år til fire kyr. Det er med andre ord fire ganger så stor sjanse for at kua bæsjer i akkurat din bingorute. Kubingo er god underholdning for hele familien.

Spennende maskiner fra Norsk Traktor og Motormuseum

Mange rare og spesielle maskiner har blitt brukt i norsk landbruk opp gjennom årene. For å bli bedre kjent med noen av disse kommer Norsk Traktor og Motormuseum på besøk. Endel bråk og mye moro forventes når disse maskinene får fart på motorene sine.

Sommeråpent med folkedans

15.mai startet sommeren på Norsk Folkemuseum. Det betyr blant annet folkedans på Festplassen. Både søndag og mandag i pinsen blir det folkedans. Museet holder åpent alle dager fra kl. 10.00 – 18.00.

Prinsessa på glassberget, lørdag 26.mai kl. 13:00

I anledning at det er 200 år siden Peter Christen Asbjørnsen ble født vises danseforestillingen ”Prinsessa på glassberget” på Friluftsteatret. Se egen pressemelding.

Les mer om «Gøy på landet» hos Norsk Folkemuseum >>

Relaterte saker

Eventbilde: Tumble in the Jungle
fredag
10:00

Tumble in the Jungle

Fart, humor og opplevelser i jungelen for barn 3-5 år.

Eventbilde: Il Tempo Gigante kommer til Hadeland Glassverk
lørdag
11:00

Il Tempo Gigante kommer til Hadeland Glassverk

Il Tempo Gigante, kjent fra filmen Flåklypa Grand Prix, kommer til Hadeland Glassverk lørdag 8. mai. Gratis inngang!

Eventbilde: Dagsrideleir i sommerferien
mandag
09:00

Dagsrideleir i sommerferien

I uke 25 arrangerer Nordmarka Rideskole sin populære dagrideleir! 5 dager med hest og moro for barn og unge fra 7-16 år.