Arrangementet er fullført.

Fremdeles det magiske Nord? hovedbilde
torsdag 
13:00

Fremdeles det magiske Nord?

ntso

Er det magiske Nord fortsatt til stede i dagens kunst? Et norsk-finsk seminar på Nasjonalgalleriet setter spørsmålstegn ved om man fortsatt kan snakke om «det magiske Nord» i norsk og finsk billedkunst i dag.

• Velkomstord ved Norsk-finsk kulturfonds styreleder Christian Bjelland.
• Kunsthistoriker Marja Lahelma (FI) snakker om symbolismens temaer i samtidskunst.
• Fotograf og journalist Karoline Hjorth (NO) har gjennom kunsten utforsket det moderne menneskets tilhørighet i naturen gjennom eldre menneskers skildringer av natur, forestillingsevne og livslyst.
• Billedkunstner Thomas Nyqvist (FI) snakker om landskap, ruiner og plasser.
• Kunstskribent Simen Helsvig (NO) snakker om landskapet i norsk samtidskunst.
• Paneldiskusjon med ledelse av Nils Ohlsen, avdelingsdirektør for eldre og moderne kunst ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

Moderator: Elsebet Kjerschow, prosjektleder ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

Seminaret foregår på norsk, svensk og engelsk.
Kaffeservering. Gratis adgang.

Påmelding innen 21. april til info@finno.no.

Arrangører og samarbeidspartnere: Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, Kunstmuseum Ateneum, Kulturfonden för Finland och Norge, Norsk-finsk kulturfond og Finsk-norsk kulturinstitutt.

Bilde: Eyes as Big as Plates. Velkkari. © Karoline Hjorth og Riitta Ikonen.

Relaterte saker

Eventbilde: Kurs – Biff og bayer
fredag
17:00

Kurs – Biff og bayer

Kulinarisk Akademis kokker lærer deg hvordan du enkelt kan tilberede den perfekte biffen, samtidig som man nyter leskende øl. 

Eventbilde: Mathallens vinklubb: Sterke og søte viner
torsdag
18:00

Mathallens vinklubb: Sterke og søte viner

Julens etterdønninger: sterke og søte viner. Denne kvelden kan du lære mer om og smake på alt fra portvin til Banyuls.

Eventbilde: Kurs i street food
lørdag
13:00

Kurs i street food

Kurset er et deltagende kokkekurs der du får veiledning gjennom alle rettene og de teoretiske prinsipper om den voksende street food-trenden.