Søk i Aktiv i Oslo

Fiskeøgler – krypdyrenes delfiner hovedbilde

Fiskeøgler – krypdyrenes delfiner

FiskeøgleFiskeøgler er en særegen gruppe marine reptiler som i 150 millioner år levde i alle verdens hav før de av ukjente grunner døde ut for 90 millioner år siden. Hvem var de og hvorfor lignet de så mye på delfiner?

Noen av dyrene som har blitt funnet under NHMs utgravninger på Svalbard er fiskeøgler. De var krypdyr som levde i jordas hav, mens dinosaurene regjerte på land. De var godt tilpasset livet i vann, og ved første øyekast kan de ligne på delfiner.

Fiskeøgler har derimot ikke alltid vært vannelskende, og en gang levde de på land. Kroppsformen fiskeøglene utviklet seg til, er svært vanlig blant marine dyr.

Hvorfor det er tilfelle har blitt diskutert i det vitenskapelige miljøet i mange tiår. I dette foredraget får du vite mer om hva fiskeøgler er og hvorfor de ligner på delfiner.

Foredrag ved masterstudent Aubrey Roberts, NHM.

19. feb. 2012 13:00, Auditoriet, Zoologisk museum

Relaterte saker

Eventbilde: Nyt formiddagsbobler på Oslofjorden
lørdag
11:00

Nyt formiddagsbobler på Oslofjorden

Smak på ulike bobler og lær forskjellen på ulike musserende viner som prosecco, cava og champagne, mens Christian Radich glir ut Oslofjorden. Det blir musikk om bord og servering av en deilig rekebuffet.

Eventbilde: Guidet ølsmaking
lørdag
19:00

Guidet ølsmaking

Lær om historie, hvordan øl lages og forskjellige øltyper, i tillegg til råvarer og servering. Det er sosialt, uhøytidelig og morsomt, og passer for alle.

Eventbilde: Pastakurs
mandag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.