Arrangementet er fullført.

Fiskeøgler – krypdyrenes delfiner hovedbilde
torsdag 

Fiskeøgler – krypdyrenes delfiner

FiskeøgleFiskeøgler er en særegen gruppe marine reptiler som i 150 millioner år levde i alle verdens hav før de av ukjente grunner døde ut for 90 millioner år siden. Hvem var de og hvorfor lignet de så mye på delfiner?

Noen av dyrene som har blitt funnet under NHMs utgravninger på Svalbard er fiskeøgler. De var krypdyr som levde i jordas hav, mens dinosaurene regjerte på land. De var godt tilpasset livet i vann, og ved første øyekast kan de ligne på delfiner.

Fiskeøgler har derimot ikke alltid vært vannelskende, og en gang levde de på land. Kroppsformen fiskeøglene utviklet seg til, er svært vanlig blant marine dyr.

Hvorfor det er tilfelle har blitt diskutert i det vitenskapelige miljøet i mange tiår. I dette foredraget får du vite mer om hva fiskeøgler er og hvorfor de ligner på delfiner.

Foredrag ved masterstudent Aubrey Roberts, NHM.

19. feb. 2012 13:00, Auditoriet, Zoologisk museum

Relaterte saker

Eventbilde: Boblende middag
fredag
17:00

Boblende middag

Dette er et kokkekurs som passer perfekt for deg og dine venner. I løpet av to til tre timer får man en innføring i musserende vin og lager forskjellige småretter.

Eventbilde: Samtale med Joachim Trier
tirsdag
19:00

Samtale med Joachim Trier

Oslo er sentralt i Triers filmer visuelt, tematisk og eksistensielt. Vi tar et dypdykk i hans Oslo-univers og kommer tettere byen vår sett gjennom Triers øyne.

Eventbilde: Helgeworkshop med 6-8 åringer
lørdag
16:15

Helgeworkshop med 6-8 åringer

Hit inviteres 6-10 åringer som vil være med på å skape, danse, synge, oppleve magi, action, fordype seg noe teaterfaglig, utfordre og bli utfordret og samtidig ha det gøy.