Arrangementet er fullført.

Fiskeøgler – krypdyrenes delfiner hovedbilde
torsdag 

Fiskeøgler – krypdyrenes delfiner

FiskeøgleFiskeøgler er en særegen gruppe marine reptiler som i 150 millioner år levde i alle verdens hav før de av ukjente grunner døde ut for 90 millioner år siden. Hvem var de og hvorfor lignet de så mye på delfiner?

Noen av dyrene som har blitt funnet under NHMs utgravninger på Svalbard er fiskeøgler. De var krypdyr som levde i jordas hav, mens dinosaurene regjerte på land. De var godt tilpasset livet i vann, og ved første øyekast kan de ligne på delfiner.

Fiskeøgler har derimot ikke alltid vært vannelskende, og en gang levde de på land. Kroppsformen fiskeøglene utviklet seg til, er svært vanlig blant marine dyr.

Hvorfor det er tilfelle har blitt diskutert i det vitenskapelige miljøet i mange tiår. I dette foredraget får du vite mer om hva fiskeøgler er og hvorfor de ligner på delfiner.

Foredrag ved masterstudent Aubrey Roberts, NHM.

19. feb. 2012 13:00, Auditoriet, Zoologisk museum

Relaterte saker

Eventbilde: Digital Smak av Pinot Noir
torsdag
19:30

Digital Smak av Pinot Noir

Her ønskes det velkommen til en kveld med Merete Bø sine viner og Shaun Bartletts sanger. Direktesending hvor begge gjør det de er best på!

Eventbilde: Digital ølsmaking med Ølakademiet
fredag
20:00

Digital ølsmaking med Ølakademiet

Ølakademiet tar deg også med på en rundreise gjennom ulike ølstiler fra hele verden – fra de lyse og lette til de tunge og mørke.

Eventbilde: Sprudlende smaking – Digitalt vinkurs
fredag
20:00

Sprudlende smaking – Digitalt vinkurs

I løpet av ca 1,5 time får dere smake to spennende viner og lære hovedprinsippene for produksjon av musserende viner.