Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Fiskeøgler – krypdyrenes delfiner hovedbilde
torsdag 

Fiskeøgler – krypdyrenes delfiner

FiskeøgleFiskeøgler er en særegen gruppe marine reptiler som i 150 millioner år levde i alle verdens hav før de av ukjente grunner døde ut for 90 millioner år siden. Hvem var de og hvorfor lignet de så mye på delfiner?

Noen av dyrene som har blitt funnet under NHMs utgravninger på Svalbard er fiskeøgler. De var krypdyr som levde i jordas hav, mens dinosaurene regjerte på land. De var godt tilpasset livet i vann, og ved første øyekast kan de ligne på delfiner.

Fiskeøgler har derimot ikke alltid vært vannelskende, og en gang levde de på land. Kroppsformen fiskeøglene utviklet seg til, er svært vanlig blant marine dyr.

Hvorfor det er tilfelle har blitt diskutert i det vitenskapelige miljøet i mange tiår. I dette foredraget får du vite mer om hva fiskeøgler er og hvorfor de ligner på delfiner.

Foredrag ved masterstudent Aubrey Roberts, NHM.

19. feb. 2012 13:00, Auditoriet, Zoologisk museum

Relaterte saker

Eventbilde: Skape(t) – skeiv kunsthistorie
lørdag
14:00

Skape(t) – skeiv kunsthistorie

Undergrunnsstemmer og frigjøringskamp i skeiv kunsthistorie. Få et innblikk i historien fra dem som selv har opplevd den.

Eventbilde: OsLove – byhistorie for begynnere
søndag

OsLove – byhistorie for begynnere

OsLove – byhistorie for begynnere- Få med deg historien bak dagens mangfoldige storby via app.

Eventbilde: Boblende middag
fredag
17:00

Boblende middag

På dette kurset får du både lærdom om mat og musserende vin i kombinasjon. Til boblende kommer også passende retter, noe blir servert av kokkene og noe lager man selv.