Søk i Aktiv i Oslo

Fiskeøgler – krypdyrenes delfiner hovedbilde

Fiskeøgler – krypdyrenes delfiner

FiskeøgleFiskeøgler er en særegen gruppe marine reptiler som i 150 millioner år levde i alle verdens hav før de av ukjente grunner døde ut for 90 millioner år siden. Hvem var de og hvorfor lignet de så mye på delfiner?

Noen av dyrene som har blitt funnet under NHMs utgravninger på Svalbard er fiskeøgler. De var krypdyr som levde i jordas hav, mens dinosaurene regjerte på land. De var godt tilpasset livet i vann, og ved første øyekast kan de ligne på delfiner.

Fiskeøgler har derimot ikke alltid vært vannelskende, og en gang levde de på land. Kroppsformen fiskeøglene utviklet seg til, er svært vanlig blant marine dyr.

Hvorfor det er tilfelle har blitt diskutert i det vitenskapelige miljøet i mange tiår. I dette foredraget får du vite mer om hva fiskeøgler er og hvorfor de ligner på delfiner.

Foredrag ved masterstudent Aubrey Roberts, NHM.

19. feb. 2012 13:00, Auditoriet, Zoologisk museum

Relaterte saker

Eventbilde: Pizzakurs på Kulinarisk Akademi
fredag
17:00

Pizzakurs på Kulinarisk Akademi

God pizza handler om den perfekte deigen, riktig teknikk og gode råvarer. Kokkene på Kulinarisk Akademi lærer deg hvordan du kan lage den optimale pizzaen.

Eventbilde: Italiensk mat og vin i kombinasjon
fredag
17:00

Italiensk mat og vin i kombinasjon

Dette vil bli en restaurantopplevelse ulikt noe dere har erfart tidligere og dere vil bli servert nydelige retter med spennende smakskombinasjoner og tilsvarende vin.

Eventbilde: Guidet ølsmaking med ølsommelier eller sertifisert ølguide
lørdag
00:00

Guidet ølsmaking med ølsommelier eller sertifisert ølguide

Lær om historie, hvordan øl lages og forskjellige øltyper, i tillegg til råvarer og servering. Det er sosialt, uhøytidelig og morsomt, og passer for alle.