Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Debatt: Skal vi rive regjeringsbygningen? hovedbilde
torsdag 

Debatt: Skal vi rive regjeringsbygningen?

Oslo Museum holder åpen debatt tirsdag 25. oktober klokken 18.00-19.30 om Regjeringsbyggets fremtid.  Urbanist Erling Fossen, Byantikvar Janne Wilberg og arkitekt Peter Butenschøn er blant deltagerne.

Regjeringsbygget ble alvorlig skadet under det tragiske bombeangrepet 22. juli, og mange stiller spørsmål ved bygningens framtid. Er det mulig å rehabilitere den? Om det er mulig – bør man gjøre det, eller bør man gi plass til ny og moderne arkitektur?

Om vi går inn for bevaring; hva er det som bevares? Et høydepunkt i norsk modernistisk arkitektur eller et materielt uttrykk for norsk nasjonsbygging, sosialdemokrati og folkestyre?

Panelet:

–        Erling Fossen, samfunnsdebattant og urbanist
–        Janne Wilberg, Byantikvar Oslo
–        Peter Butenschøn, arkitekt
–        Lars Roede, arkitekturhistoriker

Ordstyrer er Ingeborg Magerøy, fagkonsulent fortidsminneforeningen Oslo og Akershus. Innledning ved Lars Roede, arkitekturhistoriker ved Oslo Museum.

Sted: Bymuseet i Frognerparken.

Relaterte saker

Eventbilde: Nysgjerrig på cocktail og kunst?
torsdag
19:00

Nysgjerrig på cocktail og kunst?

Her kickstartes sommerferien med norsk gatekunst og miksing av cocktails! Lær å mikse cocktails og få omvisning av norsk gatekunst hos galleri M35.

Eventbilde: Omvisning: Sagenevandring
søndag
14:00

Omvisning: Sagenevandring

Sagenevandringen “To fabrikker – tusen liv” gir deg kunnskap om hverdagsliv, fabrikker og arbeidsliv og et innblikk i et unikt industriområde. Omvisning hver lørdag og søndag kl.12 og 14.

Eventbilde: Skape(t) – skeiv kunsthistorie
lørdag
14:00

Skape(t) – skeiv kunsthistorie

Undergrunnsstemmer og frigjøringskamp i skeiv kunsthistorie. Få et innblikk i historien fra dem som selv har opplevd den.