Arrangementet er fullført.
Få av Oslos innbyggere har vært på Romsås, men de fleste har hørt om stedet. Byvandringen på tirsdag vil vise et av de mest spennende byutviklingsprosjektene i Oslos historie.
Fremmøte på Romsås senter, ved utgangen til t-banestasjonen
Drabantbyene er produkter av den moderne storbyen. Likevel kan det virke som om de har et identitetsproblem med sin rurale fortid og marka i ryggen samtidig som de vender ansiktet mot sentrum. Noen mener at drabantbyen må bli mer by, andre at den må bli mer forstad, mer land. Men hva om vi rett og slett prøver å betrakte drabantbyen som åsted for byliv i granskauen?
Ikke noe sted er bedre egent til det enn Romsås. For, på en topp praktisk talt inni marka skulle intet mindre enn den perfekte drabantbyen realiseres. Ikke en kjedelig soveby, ikke en glissen forstadsbebyggelse, men et vitalt lite bysamfunn.
Romsås var 1970-tallets store miljøflaggskip – et resultat av ambisjoner, entusiasme, store forventninger og samvittighetsfull planlegging. Og det var det sosiale miljøet det handlet om. Men hvordan bygges et levende, engasjert og mangfoldig bymiljø?
Byvandringen går gjennom Romsåsbyen med de tre hovedfunksjonene; senteret, boliggrendene og friområdene. På hver sin måte er de utformet for å fungere miljøskapende og for å danne den fysiske rammen rundt et godt bomiljø.
Vandringen er ved kunsthistoriker Anne-Kristine Kronborg.
Vandringen er Gratis.
Foto: Oskar Seljeskog/Oslo Museum
Her kickstartes sommerferien med norsk gatekunst og miksing av cocktails! Lær å mikse cocktails og få omvisning av norsk gatekunst hos galleri M35.
Sagenevandringen “To fabrikker – tusen liv” gir deg kunnskap om hverdagsliv, fabrikker og arbeidsliv og et innblikk i et unikt industriområde. Omvisning hver lørdag og søndag kl.12 og 14.
Undergrunnsstemmer og frigjøringskamp i skeiv kunsthistorie. Få et innblikk i historien fra dem som selv har opplevd den.