Arrangementet er fullført.

Bli med på feiringen! hovedbilde
fredag 
Astrup Fearnley Museet

Bli med på feiringen!

I 2018 markerer Astrup Fearnley Museets 25-årsjubileum! I den forbindelse ønsker de spesielt å fremheve Astrup Fearnley Samlingen og noen av dens mest fremtredende kunstnere.

Fundamentet for Astrup Fearnley Museet er samlingen, som er en av Norges mest omfattende private samlinger av internasjonal samtidskunst. Astrup Fearnley Samlingen dateres fra 1960-tallet og har siden da konsentrert seg om individuelle verk og kunstnere fremfor retninger eller historiske perioder.

Samlingens særegne fokus er på anskaffelse av sentrale verk av internasjonale samtidskunstnere som tøyer grensene for den kunsthistoriske kanon. Disse kunstnerne har hatt stor betydning for utviklingen av internasjonal samtidskunst, enten fordi de har skapt visuelle språk, objekter og bilder av stor originalitet og kvalitet, eller fordi de har gjenoppfunnet viktige aspekter ved kulturproduksjonen.

For å feire Astrup Fearnley Museets 25 år presenterer vi i løpet av 2018 en rekke utstillinger med verk av kunstnere med en fremtredende tilstedeværelse i samlingen. Disse utstillingene vil fremheve utviklingen, sammenhengen og betydningen av deres kunstnerskap.

JUBILEUMSUTSTILLINGER I 2018

19.01. – 23.02. – Cindy Sherman
02.03. – 06.04. – Richard Prince
13.04. – 18.05. – Nate Lowman
25.05. – 29.06. – Dan Colen
06.07. – 03.08. – New Voices – New Acquisitions
10.08. – 07.09. – Olav Christopher Jenssen
21.09. – 19.10. – Jeff Koons
26.10. – 30.11. – Frank Benson
07.12. – 06.01. – Paul Chan

Se oversikt og les mer om utstillingene her >>

(Det tas forbehold om at åpningsdatoene kan endre seg noe.)

Jubileumsutstillingene vil vises i en del av bygningen der samlingen vises. Utenom jubileumsprogrammet skjer det stadig nymonteringer i samlingen, så om du har besøkt samlingen tidligere vil du likevel kunne oppleve helt andre verk ved et nytt besøk.

Relaterte saker

Eventbilde: Ny vikingutstilling i Oslo
tirsdag

Ny vikingutstilling i Oslo

Ny vikingutstilling i Oslo hvor publikum kan se perfekte rekonstruksjoner av klær og utstyr brukt til hverdags, plyndring og fest.

Eventbilde: Gerhard Munthe – Eventyrlige interiører
tirsdag

Gerhard Munthe – Eventyrlige interiører

I samarbeid med Nasjonalmuseet har Teknisk museum fått gleden av å presentere originalverk av Gerhard Munthe.

Eventbilde: Tyvetallet – Det nye Oslo
tirsdag

Tyvetallet – Det nye Oslo

1920-tallet var preget av sterke motsetninger og nye visjoner. Kristiania ble til Oslo og var landets sentrum, både politisk, økonomisk og kulturelt.