Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Bli med i jakten på Alfred Nobels testamente! hovedbilde
lørdag 
Nobels Fredssenter

Bli med i jakten på Alfred Nobels testamente!

I en barnevennlig utstilling bygget som et escape-room skjuler det seg hemmelige spor. Den som knekker koden, finner testamentet.

Rulletrappa opp til Nobels Fredsenters andre etasje er omgjort til en tidsmaskin. På toppen av trappa befinner man seg i Alfred Nobels hus. Året er 1896, Alfred Nobel er nettopp død og hele verden lurer på hva som skal skje med formuen den styrtrike oppfinneren etterlater seg. Jakten på testamentet er igang!

Utstillingen er laget som et escape-room og overalt ligger skjulte spor og oppgaver. Svarene fører til den hemmelige koden som åpner safen der Nobels testamente ligger. Klarer du å knekke koden og finne hemmeligheten?

Nobel-mysteriet passer for barn fra 8 til 100 år, og er tilgjengelig i museets åpningstid. Vi har tatt hensyn til smittevern når vi har laget oppgavene, slik at du ikke trenger å ta på noe for å løse dem. Blyanten du bruker, får du til odel og eie.

Her kan du lese mer om utstillingen. 

Relaterte saker

Eventbilde: Opplev Frost på Det Norske Teatret!
fredag
19:00

Opplev Frost på Det Norske Teatret!

La deg trollbinde av den nye sceneversjonen av Disney-musikalen Frost. Ta med hele familien og bli en del av den magiske stemningen!

Eventbilde: Rush After Dark – hver fredag kveld!
fredag
20:00

Rush After Dark – hver fredag kveld!

Bli med, og opplev discostemning, glowsticks, ansiktsmaling og selvlysende trampoliner!

Eventbilde: Vestkanttorvet – Oslos eldste faste marked
lørdag
09:00

Vestkanttorvet – Oslos eldste faste marked

På Vestkanttorvet har det vært antikk- og bruktmarked hver lørdag siden 1989. Her kan du komme for de mange tilbudene, det sosiale og, ikke minst, de eksepsjonelt gode vaflene!