Søk i Aktiv i Oslo

Biblioteklønsj: Tro, håp og revolusjon hovedbilde

Biblioteklønsj: Tro, håp og revolusjon

inngang på Deichmanske hovedbibliotek

Biblioteklønsj om Tro, håp og revolusjon på Deichmanske hovedbibliotek, Nedre sal.

I møtet med forfatter Tove Skagestad forteller iranske dr. Philos Sedegheh Gharagozlian om sitt liv: En historie om å leve et dobbeltliv under et fundamentalistisk prestestyre, og om styrken som skulle til for å skape seg et nytt liv i et nytt land – Norge.

Sedeghehs drøm var å bli dommer og forandre familielovgivningen i Iran. Men hun blir angitt for sin politiske virksomhet og dermed utvist fra universitetet. Hennes mann hadde da allerede flyktet fra landet: ”Med to små barn, to kofferter, et kjærlighetsbrev og et kaos av motstridende følelser gikk jeg om bord i flyet. Jeg var 30 år gammel. Hjertet la jeg igjen i Iran, men frykten tok jeg med meg videre”.

Sedegheh og kjæresten hadde stått på barrikadene for å styrte sjahen i 1979. Venstreradikale og religiøse hadde kjempet side om side. I likhet med så mange andre, trodde hun at hennes revolusjonære tanker lot seg forene med ayatolla Khomeinis antiimperialisme. Men i etterkant av revolusjonen i Iran, oppsto det et maktvakuum som gir sterke assosiasjoner til situasjonen i Midtøsten i dag. Forfølgelser, arrestasjoner, tortur og henrettelser følger.

Sedegheh Gharagozlians nervepirrende beretning er ført i pennen av journalist og forfatter Tove Skagestad under tittelen Tro, håp og revolusjon: Et møte med en iransk kvinne (2011). Lørdag 3. mars gjester de begge hovedbibliotekets foredragsserie Biblioteklønsj.

Gratis inngang, kaffe og bokstavkjeks

Relaterte saker

Eventbilde: Italiensk mat og vin
torsdag
17:00

Italiensk mat og vin

En restaurantopplevelse ulikt noe dere har erfart tidligere! Her blir dere servert nydelige klassiske italienske retter med spennende smakskombinasjoner og flotte, italienske viner.

Eventbilde: Teknologihistorisk foredrag: GPS 50 år
torsdag
17:00

Teknologihistorisk foredrag: GPS 50 år

Visste du at GPS antakelig ikke er det du bruker når du tenker at du bruker GPS? Hvordan virker det og hvordan har det påvirket vår hverdag? Bli med på foredrag med foredragsholder Stein Thomsen, Norsk Romsenter.

Eventbilde: Utstillingsåpning: Beyond Barcode
torsdag
19:00

Utstillingsåpning: Beyond Barcode

Hvordan tror du Oslo ser ut om 30, 50 eller 70 år? Bli med inn i fremtiden på utstillingsåpning og utforsk ulike fremtidsscenarioer.