Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Åpent arrangement: Hvordan snakker vi om energi? hovedbilde
torsdag 
17:00
Teknisk museum

Åpent arrangement: Hvordan snakker vi om energi?

Møt på museet for å diskutere fortellinger om energihistorie og ny energiteknologi med museet og deres spesielt inviterte gjester.

Om arrangementet:

Uten tilgang på store mengder energi ville vår moderne levemåte vært umulig. Hvor avhengig vi er av energi innser vi først når strømmen blir borte. Vitenskap og teknologi har muliggjort en velstandsutvikling uten sidestykke, men samtidig bidratt til et voldsomt press på jordens ressurser. Hva slags energiformer vi velger i framtiden har konsekvenser for klima, natur, dagligliv og samfunnsutvikling.

Møtet inngår i utviklingen av en utstilling som skal fortelle norsk energihistorie, der det fossile og fornybare møter hverandre som parallelle temaer. Den vil også handle om atomkraft, solkraft, vindkraft og andre energikilder som i dag er under utvikling.

Hvordan snakker vi om energi i det norske samfunnet i dag? Kan historien, gjenstander og en utstilling brukes til å forstå og handle i dagens krise? Vi vil ha innspill!

Se program her.

Foto: NTM

Relaterte saker

Eventbilde: Samtale på piknikteppet
søndag
13:00

Samtale på piknikteppet

Bli med på en uformell piknik i bakgården. Arrangement i forbindelse med utstillingen «Cooking, Time?».

Eventbilde: Kurs i mexikanske tacos
tirsdag
17:00

Kurs i mexikanske tacos

Lag taco som i Mexico! Kulinarisk Akademis kokker lærer deg hvordan du enkelt kan lage hjemmelaget taco helt fra bunnen av, uten noen ferdigprodukter.

Eventbilde: Kjenn din by: Ekeberg under andre verdenskrig
tirsdag
18:00

Kjenn din by: Ekeberg under andre verdenskrig

Bli med på en gratis vandring på Ekeberg. Hør om områdets betydning under krigen, om Æreskirkegården, det tyske propagandamaskineriets rolle på Ekeberg og flyttingen av flere tusen lik til Alfaset kirkegård.