Søk i Aktiv i Oslo

Amnesty Region-Øst. Fagkveld: “Når staten dreper – Dødsstraff i USA og Iran.” hovedbilde

Amnesty Region-Øst. Fagkveld: “Når staten dreper – Dødsstraff i USA og Iran.”

Onsdag forrige uke kom Amnestys Årlige rapport om dødsstraff. De siste ti årene har trenden vært klar – verden er på vei mot å avskaffe dødsstraff. Men 2012 var et skuffende år, hvor flere land som ikke har gjennomført henrettelser de siste årene gjenopptok denne formen for straff.

Torsdag 25. april kl 18:00 arrangerer Amnesty fagkveld om dødsstraff, med fokus på USA og Iran. I juni i år er det valg i Iran. I 2009 ble utfallet av valget møtt med sterke protester, noe som sitter sterkt i minne hos iranske myndigheter. Den viktigste strategien regimet bruker for å undertrykke egen befolkning er å spre frykt, og da er dødsstraff deres viktigste virkemiddel. Flere stater i USA har avskaffet dødsstraff, men fortsatt har mer enn halvparten dødsstraff i lovverket. Denne formen for straff rammer også ulikt: Selv om den afro-amerikanske befolkningen bare utgjør 12 % av befolkningen, utgjør de 34 % av de dødsdømte. Hvorfor har et land som USA fortsatt dødsstraff, og i hvilken vei går utviklingen?

Hvem kommer?
– John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty.
– Mahmood Amiry-Moghaddam fra Iran Human Rights.
– Heidi Vindenes, dødsstraffaktivist.
– Helle Biørnstad, ansvarlig for Amnestys arbeid mot dødsstraff.

Det åpnes for spørsmål til slutt.

Link til arrangementet: https://www.facebook.com/events/578585315494540/?fref=ts

Relaterte saker

Eventbilde: Guidet ølsmaking
lørdag
17:30

Guidet ølsmaking

Sosialt, uhøytidelig, morsomt og passer for alle som elsker øl – og alle som tror de ikke liker det.

Eventbilde: Guidet ølsmaking
lørdag
17:30

Guidet ølsmaking

Lær om historie, hvordan øl lages og forskjellige øltyper, i tillegg til råvarer og servering. Det er sosialt, uhøytidelig og morsomt, og passer for alle.

Eventbilde: Pastakurs
mandag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.