Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

2. pinsedag hovedbilde
mandag 

2. pinsedag

Pinseliljer – pinsepynt
Foto:  Atgrims / Flickr.com

Pinsehelgen – andre pinsedag

Pinsen er en kristen høytid med en ekstra fridag, andre pinsedag som er på en mandag. I Norge feires pinsen mest fordi det er ferie og noen går i pinsegudstjeneste og pynter med pinseliljer. Første pinsedag feires den syvende søndagen etter første påskedag. Første og andre pinsedag er bevegelige høytidsdager som faller i mai eller juni.

Les om pinsen og feiringen av pinse >>

Pinsen er en av årets største utfartshelger, mange åpner hyttene sine i pinsehelgen. Etter en lang vinter er folk opptatte av å kose seg ute.Påskedag kan tidligst være på 22. mars (i 1818 og 2085), og den tidligst mulige dato for første pinsedag 10. mai. Dagen kan senest falle på 13. juni. Det gjorde den sist i 1943, da første påskedag var 25. april. Neste gang vil være i 2035. Les mer hva som bestemmer når påsken kommer>>

 

Relaterte saker

Eventbilde: Bryllupsmessen Grand Moments
søndag
11:00

Bryllupsmessen Grand Moments

Suksessen gjentas på Grand Hotel – velkommen til en søndag fylt med eksklusive utstillere, motevisninger, Afternoon Tea og masse ny inspirasjon i flotte omgivelser.

Eventbilde: Kristiania Magiske Tivolitheater – Urpremiere 2. november 2023
torsdag
18:00

Kristiania Magiske Tivolitheater – Urpremiere 2. november 2023

Julekalenderen om byens eget tivoli i Vika på tidlig 1900-tall rørte mange og fikk strålende kritikker da den ble sendt på NRK julen 2021. Nå skal publikum få oppleve det magiske tivoli-livet i levende live!

Eventbilde: Farsdag
søndag
00:00

Farsdag

På farsdagen feirer vi fedrene våre. Les alt om farsdagen her.