Søk i Aktiv i Oslo

Skøytesporten er en av Norges eldste idretter

En nasjonalidrett
Norges Skøyteforbund ble stiftet i 1893. Hurtigløp er som de fleste vet den skøytegrenen hvor vi har hevdet oss best internasjonalt, selv om vi på grunn av Sonja Henie har hatt våre øyeblikk innen kunstløp også. Det er ingen overdrivelse å kalle hurtigløp på skøyter for en av Norges nasjonalidretter.

Les om Frogner Stadions ærerike historie

Skøytebaner
Oslo har en kunstfrossen 400-meters bane – det er Valle Hovin. Vi har imidlertid mange andre skøytebaner, både utendørs og innendørs.

Skøyteskoler for både barn og voksne
Mange av skøyteklubbene nedenfor arrangerer skøytskoler for barn og noen også for voksne. Blant annet arrangerer ASK Skøyteklubb skøyteskole på Valle Hovin, og Oslo Skøiteklubb gjør det samme på Frogner Stadion. I tillegg arrangerer Oslo Idrettslag skøyteskole for barn i Ungdomshallen på Jordal.

Skøyteturer
Skøyteturer på vannene i marka og noen ganger, når forholdene tillater det på Oslofjorden blir stadig mer populært. Pass imidlertid på at du går på sikker is. Les om trygg ferdsel på is.

Unngå skader – tøy ut
Uttøying og strekking. Les våre tips om gode regler for tøying for og etter trening for å unngå skader. Se siden om uttøying og strekking av muskler.