Søk i Aktiv i Oslo

Hengekøyer for deg som vil chille

Hengekøyer er viktig for deg som vil ha en avslappet livsstil

Stress er en av vår tids folkesykdommer. Aktiv I Oslo.no oppfordere alle til å slåss mot dette uhyret av en tilstand.

Gjør en innsats du også og skaff deg hengekøye.

Hengekøyer i verden

I Sør-Amerika og Mellom-Amerika er hengekøyer en del av dagliglivet. Europa er i ferd med å komme sakte etter. I New York finnes det nå et hengekøyehotell og i Oslo har vi en hengekøyelounge så her er det bare å henge med på trenden.

Den elastiske mayahengekøyen står i særstilling. For mange hundre år siden utviklet mayaindianderne en veveteknikk som var som skapt for å lage brede, sterke og elastiske hengekøyer. Disse hengekøyene lages på den sammen måten den dag i dag.

Mayaindianernes veveteknikk kommer best til sin rett når køyen er stor.

Grunn på livets store spørsmål i hengkøyen

Du kan også filosofere og tenke på livets store spørsmål. I hengekøyen kan du meditere over livet, lukke øynene og vende oppmerksomheten innover. Du kan tenke på hvordan det føles å være til. Det er et stort spørsmål – du er på jakt etter selve eksistensfølelsen.

Hvor ofte kjenner du etter slike ting hvis du ikke ligger i en hengekøye.

Hengekøyetips

Hengekøyer kan nytes nesten hvor som helst og til mange nyttige ting.

Her er noen gode tips

  • Som gjesteseng
  • Som seng på hytta
  • Foran peisen
  • Som hvilemøbel på kontoret
  • Ts med deg hengeøye i bilen, i ryggsekken, på sykkelen og så videre.

Hengekøyetyper

Det finnes mange forskjellige typer hengekøyer. Generelt kan det sies at jo større overflaten på hengekøyen er, desto mer behagelig er den. For en voksen person bør ikke bredden til hengekøyen være mindre enn 140 cm.

Babyhengekøyer er populært om dagen

Det finnes mange varianter av hengekøyer til babyer, både hengekøyer som ligner en gode gammeldagse vugger med fast bunn og indiske hengekøyer av stoff.

Turhengekøyer

Å ta med seg hengekøye på tur i skog og mark kan være helt topp. Riktig satt opp byr en turhengekøye på bedre komfort enn noe liggeunderlag. Har du med en presenning og myggnett også, trenger du slett ikke noe telt.

Hengekøyer med stativ

Hvis du ikke har noe egnet sted å henge hengekøyen, kan du skaffe deg en med stativ.

Store hengekøyer med plass til mange

Hengekøyer flere kan slappe av sammen i er veldig hyggelig. Desto større desto bedre? De kommer i alle fall i mange forskjellige størrelser og du kan ligge både på langs og på tvers.