Søk i Aktiv i Oslo

Påskeskirenn - påske med skirenn er gøy!

Lag ditt eget påskeskirenn!

Påskeskirenn er en artig norsk tradisjon som mange morer seg med på påskeaften. Et påskeskirenn er en uhøytidelig form for konkurranse og kan inneholde alt fra rebusløp til kostymer, her er det kun fantasien som setter grenser – og mangler det snø? Ikke noe problem, dropp skiene og sett for eksempel rulleskøyter på beina!

Hurtigguiden for å lage et bra påskeskirenn:

  • Man må selvfølgelig ha startnummer – finn fram tusj og papir
  • Finn en løype: Skal det være med ski på beina kan det være lurt å tråkke opp spor på forhånd. Dersom dere ønsker rebuser involvert bør disse henges opp i god tid i forveien, helst dagen før dersom det er mulig! Man kan også putte inn litt praktiske oppgaver som for eksempel kasting av kongler eller stein.
  • Poeng/hvem vinner?: Først i mål eller? Finn ut av eventuelle poengsystemer med rebuser og slikt. Man kan for eksempel si at hvert minutt man bruker under en viss tid er et poeng slik at dette kan legges sammen med poengene fra konglekastingen. Dersom det er kostymer involvert kan man ha en hemmelig avstemning på hvem man synes har best kostyme basert på samme poengsystem som Melodi Grand Prix. Her er mange muligheter!
  • Premie: Man trenger ikke all verdens, påskegodt er topp!

Vil du gå et offisielt skirenn i påsken?
Se Norges Skiforbunds terminliste for turrenn i Norge >>

Du kan bygge din egen skileik

Det er ikke så vanskelig, med en spade og en skuffe og noen ivrig hender kommer du langt.
Slik lager du din egen skileik >>