Søk i Aktiv i Oslo

Påskens farger - Dekorer med fine påskefarger.

Påskens farger

Påsken er en tid fylt med glede og fargerike tradisjoner. En av de mest ikoniske trekkene ved påsken er de lyse, livlige fargene som symboliserer våren og gjenfødelse. Her kan du les litt mer om påskens farger og hvordan de brukes og symboliserer påskens budskap.

Gult

Den mest kjente påskefargen er gult, som symboliserer solen og lyset som kommer tilbake etter den mørke vinteren. Lenge før man begynte å feire Jesu død og oppstandelse, ble solfester feiret rundt påsketider.

Gul er også forbundet med påskeliljer og påskekyllinger, som begge er populære symboler for påsken.

Les mer om påskesymbolene >>

Lilla

Lilla er botens farge og symboliserer både bot og troens frukter. Kristne tror nemlig at man – ved å tro på Jesus – kan leve i visshet om at alle synder blir tilgitt. Lilla er også en symbolikk for kongelig makt og Jesu kongedømme.

Lilla brukes under fasten forut for påsken, samt på skjærtorsdag og langfredag.

Hvitt

Hvitt er kirkens festfarge, det er gledens farge som symboliserer nettopp glede, renhet og det hellige.
Hvitt brukes på første påskedag.

Grønt

Grønn er en annen vanlig påskefarge. Grønt representerer naturens gjenfødelse og fornyelse og symboliserer liv og vekst. Fargen er også forbundet med palmegrener som blir brukt i feiringen av Palmesøndag.

Blått

Blå symboliserer ofte himmelen og troen på oppstandelsen. Blå er også assosiert med vårhimmelen og det friske, klare været som kommer med våren.

Rødt

Til slutt har vi rødt som symboliserer Jesu blod og hans offer for menneskeheten. Rødt er også assosiert med kristtornens røde bær og påskeegg, som begge er vanlige symboler for påsken.

Fargene er viktige symboler i påsken. Flere påskesymboler finner du her >>