Søk i Aktiv i Oslo

Fotball, alltid like populært! Fotball går aldri av moten, godt at noe er det samme. Reglene er de samme gamle – nesten – og utstyret er enkelt og billig. En ball kan trene 22 mann og more millioner av tilskuere samtidig. Ikke dårlig det.

Det er penger å tjene også, på fotball både for mini-Solskjær’er og sofaspillere med tolv rette. Ikke rart at fotballen samler folket.

Lagånd og kameratskap i fotballklubben

For barn gir fotballen mye. De lærer seg å samarbeide, å opptre som et lag og lærer seg kanskje tap og vinn med samme sinn? De lærer å tåle et lite fall og reise seg igjen med et tappert smil. Det å tåle en trøkk er jo en tradisjonell, norsk verdi. Spillet er utviklende på mange områder, ikke bare når det gjelder motorikk, men også når det gjelder evnen til å se konsekvenser, til å legge opp en taktikk, tenke hurtig og å følge med på det som skjer på banen, både foran og bak.

Er du mamma eller pappa? Ta en titt på reglene for fotballvett, så du lærer å oppføre deg pent som tilskuer. Er du sønn eller datter? Ta en titt du også, så kan du oppdra foreldrene dine litt. Det kan jo være gøy, til en forandring!

Barnefotball

Barnefotball bygger på glede, fellesskap, helse og ærlighet. Det er en glede gjennom å mestre en ekte lek. Sosial utvikling igjennom samhandling og konfliktløsning. Man bygger seg sunne vaner og får oppdragelse i fair-play.

NFF har satt som hovedmål at så mange barn som mulig får et fotballtilbud og en opplevelse preget av trygghet, mestring og trivsel gjennom både trening og kamp, samt deltakelse i sosiale og trygge lags- og klubbmiljø. NFF har også satt seg som mål å bidra aktivt til, i samarbeid med offentlige etater og tjenester, å gi risikoutsatte barn en tryggere oppvekst gjennom deltakelse i fotballmiljøene.