Søk i Aktiv i Oslo

Råd om sikkerhet når du skal på audition

Gjennom Wannabe og Auditionmail ønsker Aktiv I Oslo.no å bidra til at talentfulle og kreative mennesker kan møte hverandre og skape flotte opplevelser og produksjoner.

Imidlertid kan det det finnes noen få useriøse aktører innenfor film- og modellbransjen, som i alle bransjer. Vi vil derfor gi deg noen råd og tips om hvordan du skal gå fram når du skal på audition.

Auditions og Auditionmail

Gjennom vår Auditionmail sender vi ut e-poster til våre abonnenter om diverse auditions og oppdrag. Auditionmailen og nettsiden Aktuelt: Audtion er en tjeneste Aktiv I Oslo.no tilbyr, og vi sender ut auditions og oppdrag på vegne av andre aktører. Aktiv I Oslo.no er ikke selv ansvarlig for disse prosjektene. Vi gjør en kvalitetsvurdering av alle som vi sender ut auditionmails for, og hvis vi er usikre på avsenderen lar vi være å sende ut noe.

Imidlertid kan vi ikke holde oversikt over kommunikasjonen mellom våre brukere og avsenderne. Vi råder deg derfor til å gjøre en egen kvalitetssjekk av henvendelser du får, og vurdere hvilke personlige opplysninger du vil gi til ukjente personer. Vi råder deg også til å være på vakt ovenfor alle som kommer med tilbud som koster penger.

Sunt bondevett

Generelt vil vi si at det gjelder å bruke sunt bondevett når du skal på audition, og ikke stole for mye på noen du aldri har møtt før. Her er noen tips til hva du kan gjøre før du går på audition eller gir opplysninger om deg selv:

1. Skriv ned informasjonen
Når noen ringer eller sender deg e-post om et oppdrag, skriv ned telefonnummeret og navnet på personen og firmaet denne ringer fra.

2. Skjekk at opplysningene stemmer
Ring et opplysningsnummer, bruk telefonkatalogen eller lignende, og sjekk at selskapet/personen faktisk finnes, og at opplysningene de har gitt om seg selv stemmer.

3. Er du usikker?
Du bør ikke møte noen før du er sikker på hva dette gjelder. Ta i hvertfall med deg noen du kjenner og sørg for å gi beskjed om hvor du drar.

4. Foreldre!
Dere må uansett ikke sende barn under 16 år avgårde på egenhånd til auditions og prøvefilmer på steder og/eller til personer dere og barnet ikke kjenner. Bli med dem!

Er barnet ditt over 16 år kan dere gi tillatelse til at byråene kan kontakte deres barn direkte og avtale tider og steder, men sørg for at dere har alle opplysninger og at disse er riktige. Sørg for å få vite når og hvor møtet skal finne sted. Avtal gjerne å kjøre eller hente ungdommen, oppmuntre gjerne han eller henne til å ha med seg en venn.

Har du opplevd useriøse aktører?

Hvis du har opplevd useriøse aktører, altså personer eller selskaper som ikke er hva de gir seg ut for, bryter avtaler dere har gjort, eller tar kontakt med deg utover din vilje? Da setter vi pris på om du gir beskjed til oss, så vi kan være obs på aktøren og unngå å sende ut auditionmails eller annet for dem.