Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Musikk som beveger hovedbilde
mandag 
18:00

Musikk som beveger

ntso

Akademiet for yngre forskere inviterer til en serie uformell forskningskafé hvor dialog mellom forsker og publikum står i sentrum. 4. mai snakker musikkforsker Alexander Refsum Jensenius om musikk og bevegelse: Hvorfor beveger du deg til musikk? Hvorfor tramper du takten forsiktig på jazzkonsert, men danser vilt og uhemmet på en mørk og svett klubb? Og, hvor stille sitter du egentlig på en klassisk konsert? Musikkforsker Alexander Refsum Jensenius vil svare på disse spørsmålene og fortelle mer om sin forskning på luftgitarister, discodansere, pianister og dirigenter.

Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte.

Om bidragsyterne

Alexander Refsum Jensenius er en musikkforsker og forskermusiker som arbeider med musikk, bevegelse og teknologi. Han har utdannelse i musikkvitenskap og informatikk fra Oslo og Chalmers, og har hatt lengre gjesteforskeropphold ved McGill og UC Berkeley. Alexander er instituttleder ved Institutt for musikkvitenskap, Universitetet i Oslo og medlem av Akademiet for yngre forskere.

Einar Duenger Bøhn er møteleder og sikrer god dialog mellom publikum og forsker. Einar er filosof ved Universitetet i Agder og medlem i Akademiet for yngre forskere.

Relaterte saker

Eventbilde: Kjenn din by: Drømmen om den nye byen
onsdag
14:30

Kjenn din by: Drømmen om den nye byen

Gratis 1. mai-vandring i Oslos moderne bolighistorie, fra midten av 1800-tallet til i dag. Hør om kampen mot klasseforskjeller, skiftende boligidealer, boligpolitikk og boligideologi.

Eventbilde: Panelsamtale: Hvordan om/skriver vi historien?
torsdag
18:00

Panelsamtale: Hvordan om/skriver vi historien?

Hvilke versjoner av historien tar vi vare på? Hvilke perspektiver formidles? Bli med på panelsamtale i forbindelse med utstillingen «Cooking, Time?».

Eventbilde: Pastakurs
mandag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.