Arrangementet er fullført.
Bli med på Ølakademiets temasmakinger som er lagt opp etter øltyper, land eller regioner. Eller et helt ektraordinært tema som ost og øl! Er du glad i mørke øltyper, IPA eller dansk øl? Da er dette kursene for deg!
På temasmakingene går ølguiden i dybden og finner frem spennede øltyper innenfor det tema det kjøres kurs i. Du får presentert historien til øltypen, det enkelte lands ølhistorie og -kultur eller annen form for fordypning i dagens tema.
De smaker på flere brygg av forskjellige øltyper eller land, fra mikrobryggerier. Historiene til bryggeriene, ølypen og/eller landets ølkultur hører selvsagt med.
Smakingen har varighet på omtrent 90 minutter og gir en generell viten om øl og øltradisjoner gjennom deltakelse, praktisk prøving, historiefortelling og humor.
Sommerøl er ikke bare pils! Her smakes det på alternative sommerøltyper som wit, saison, blond, pale ale, IPA, hvete-, sur, og fruktøl. Ølguiden gir deg også tipsene til sommerens mange retter!
Tid fra kl. 17.00 – 18.30
Gratis 1. mai-vandring i Oslos moderne bolighistorie, fra midten av 1800-tallet til i dag. Hør om kampen mot klasseforskjeller, skiftende boligidealer, boligpolitikk og boligideologi.
Hvilke versjoner av historien tar vi vare på? Hvilke perspektiver formidles? Bli med på panelsamtale i forbindelse med utstillingen «Cooking, Time?».
Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.