Søk i Aktiv i Oslo

Genmodifisert framtid? hovedbilde

Genmodifisert framtid?

Økologisk mat. Foto:  Alexandra Guerson / Flickr

Et seminar om Genmodifisert mat. Hva blir konsekvensene av genmodifiserte vekster, og hva kan vi lære av i USA og Sør-Afrika?

Forbrukerminister Inga Marte Thorkildsen innleder med fokus på hvorfor GMO er noe å bry seg om for hver og en av oss. USA og Sør-Afrika er blant de landene der genmodifiserte vekster er utbredt.

Bonden David Runyon dyrker soyabønner, hvete og mais i staten Indiana i USA. Han er blitt truet med søksmål av selskapet Monsanto, selv om han aldri har dyrket genmodifiserte vekster. 

Bill Freese fra Centre for Food Safety i USA viser hvordan amerikanske forbruker- og miljøorganisasjoner jobber for strengere miljøkrav og tydelig merking av genmodifisert mat. 

Mariam Meyet fra African Centre for Biosafety deler erfaringer med de amerikanske genteknologi-selskapene i Sør-Afrika.

Professor Åsmund Bjørnstad fra Universitet for Miljø- og Biovitenskap presenterer mulige fordeler med genmodifisering. 

Kathrine Kleveland fra Nettverk for GMO-fri mat og fôr oppdaterer om status for GMO i Norge.

Aina Bartmann fra Landbrukssamvirket er ordstyrer. Møtet foregår på engelsk.

* Kaffe serveres fra kl.11.30. Begrenset antall plasser. Førstemann til mølla.

Hvor: Amalie Skram
Arrangementet er gratis
ArrangørNettverk for GMO-fri mat og fôr

Relaterte saker

Eventbilde: Kjenn din by: Drømmen om den nye byen
onsdag
14:30

Kjenn din by: Drømmen om den nye byen

Gratis 1. mai-vandring i Oslos moderne bolighistorie, fra midten av 1800-tallet til i dag. Hør om kampen mot klasseforskjeller, skiftende boligidealer, boligpolitikk og boligideologi.

Eventbilde: Panelsamtale: Hvordan om/skriver vi historien?
torsdag
18:00

Panelsamtale: Hvordan om/skriver vi historien?

Hvilke versjoner av historien tar vi vare på? Hvilke perspektiver formidles? Bli med på panelsamtale i forbindelse med utstillingen «Cooking, Time?».

Eventbilde: Pastakurs
mandag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.