Søk i Aktiv i Oslo

Historisk søndag: Kvinner i motstandsbevegelsen hovedbilde

Historisk søndag: Kvinner i motstandsbevegelsen

Historisk søndag på Litteraturhuset: Kvinner i motstandsbevegelsen.

Historiker Mari Jonassen har gjennom boken Alt hva mødrene har kjempetKvinner i motstand 1940–45 satt søkelys på noen av kvinnene som deltok i motstandsarbeidet.

Mange kvinner meldte seg til tjeneste da tyske tropper invaderte Norge i april 1940. Enda flere kvinner sluttet seg til krigsinnsatsen etter hvert. Kvinner jobbet som funksjonærer i ulike etater, de gikk som kurerer med hemmeligheter gjemt i hofteholdere eller barnevogner, skaffet falske identifikasjonspapirer og produserte illegale aviser, og de bidro til å bygge opp en ny Milorg-gruppe. Likevel har kvinners innsats i stor grad blitt glemt og oversett i tiden etter krigen.

Arrangementet er gratis.

Les mer om arrangementet på Litteraturhuset >>

Relaterte saker

Eventbilde: Kjenn din by: Drømmen om den nye byen
onsdag
14:30

Kjenn din by: Drømmen om den nye byen

Gratis 1. mai-vandring i Oslos moderne bolighistorie, fra midten av 1800-tallet til i dag. Hør om kampen mot klasseforskjeller, skiftende boligidealer, boligpolitikk og boligideologi.

Eventbilde: Panelsamtale: Hvordan om/skriver vi historien?
torsdag
18:00

Panelsamtale: Hvordan om/skriver vi historien?

Hvilke versjoner av historien tar vi vare på? Hvilke perspektiver formidles? Bli med på panelsamtale i forbindelse med utstillingen «Cooking, Time?».

Eventbilde: Pastakurs
mandag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.