Søk i Aktiv i Oslo

Kunsten å skrive hovedbilde

Kunsten å skrive

Skrivemaskintaster - Foto: Jon Nicholls / Flickr.comMed Jan Kjærstad, Ingvild Rishøi, Rune Christiansen og Hans Olav Brenner.

Hvordan blir litteraturen til? Alle disse store og små ordene, tjukke og tynne bøkene? De virkelig gode setningene, de uforglemmelige scenene, tekstene som forandrer en for alltid. Hva er det egentlig som skal til for å beherske den edle skrivekunsten?

I boken Om å skrive har journalist Hans Olav Brenner intervjuet flere av våre største forfattere for å komme nærmere svaret på nettopp det. Hvordan gjør man det egentlig? Hvilke grep bruker forfatterne for å skape de gode bøkene, hvordan finner de fram til den stemmen som passer til det litterære materialet de arbeider med? Hvor ofte må de forkaste det de troddevar gode ideer, og hvor mange ganger sendte de inn til forlag før de ble antatt?

To av forfatterne Brenner har intervjuet i boken sin, Jan Kjærstad og Ingvild Rishøi, kommer til Litteraturhuset denne kvelden. Det gjør også Rune Christiansen, forfatter og kunstnerisk leder for Forfatterstudiet i Bø. Alle tre har lang fartstid som skrivende, og vet mye om hvilke metoder de selv bruker for å finne fram til de gode tekstene. Nå snakker de fire sammen om språk, stemme og selvfølgelig også om hvorvidt karakterer virkelig lever sitt eget liv.

Onsdag 25. januar kl. 1900, i Wergeland
Kr. 90,- (student kr. 60,-)
Kjøp billetter

Relaterte saker

Eventbilde: Kjenn din by: Drømmen om den nye byen
onsdag
14:30

Kjenn din by: Drømmen om den nye byen

Gratis 1. mai-vandring i Oslos moderne bolighistorie, fra midten av 1800-tallet til i dag. Hør om kampen mot klasseforskjeller, skiftende boligidealer, boligpolitikk og boligideologi.

Eventbilde: Panelsamtale: Hvordan om/skriver vi historien?
torsdag
18:00

Panelsamtale: Hvordan om/skriver vi historien?

Hvilke versjoner av historien tar vi vare på? Hvilke perspektiver formidles? Bli med på panelsamtale i forbindelse med utstillingen «Cooking, Time?».

Eventbilde: Pastakurs
mandag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.