Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Kuratoromvisning: På innsiden av Krig og hverdagsliv hovedbilde
søndag 
13:00
Bymuseet Frogner

Kuratoromvisning: På innsiden av Krig og hverdagsliv

Hvordan opplevde folk i Oslo 2. verdenskrig 1940–1945? Utstillingen Krig og hverdagsliv tar for seg historiene til oslofolk som fikk kjenne krigshverdagen på kroppen.

Søndag 12. februar kl. 13 kan du bli med kurator Kristin M. Gaukstad inn i utstillingen Krig og hverdagsliv, og få et innblikk i prosessen og valgene som er gjort.

Denne søndagen er en unik sjanse til å bli med på innsiden av utstillingen, og høre mer om hva som utspilte seg “behind the scenes” da utstillingen ble laget. Hvilke valg ble tatt, hvilke temaer er det fokusert på, hvilke bilder og gjenstander er valgt ut og hvorfor? Hvilke valg ble tatt for å gjøre utstillingen aktuell for ungdom, samtidig som den skulle appellere til de som kjenner krigen «godt»?

Bli med inn bak kulissene!

Billett til museet får du kjøpt i museumsbutikken, og den inkluderer også omvisningen.

Relaterte saker

Eventbilde: Pastakurs
mandag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.

Eventbilde: Kjenn din by: Gatelangs Henrik Ibsen
tirsdag
18:00

Kjenn din by: Gatelangs Henrik Ibsen

Bli med på en vandring i Ibsens fotspor, fra Grand til hans to siste hjem i Kristiania. Hva skjedde på vandringene opp og ned Karl Johans gate? Og hvordan forholdt han seg til hovedstaden gjennom diktningen?

Eventbilde: Kurs i mexikanske tacos
onsdag
17:00

Kurs i mexikanske tacos

Lag taco som i Mexico! Kulinarisk Akademis kokker lærer deg hvordan du enkelt kan lage hjemmelaget taco helt fra bunnen av, uten noen ferdigprodukter.